Предавање о безбједном кориштењу интернета у школи у Обарској :: Semberija INFO ::

 

Предавање о безбједном кориштењу интернета у школи у Обарској


У нашој школи, ученици четвртих и петих разреда су присуствовали на едукативном предавању које у циљу превентивних активности организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске'', потврђено је из Основне школе ,,Петар Петровић Његош'' Велика Обарска. 
 
Предавање је одржала Весна Пантић, инспектор за високотехнолошки криминал, а предавање је било организовано поводом Међународног дана сигурнијег интернета и имало је за циљ да упозна ученике са опасностима и облицима угрожавања у дигиталном свијету. Ученицима је скренута пажња да не прихватају непознате људе у „пријатеље”, не одговарају на сумњиве поруке и да блокирају такве пошиљоце. Предавању је присуствовало 48 ученика који су пажљиво слушали и учествовали у дискусији.


 
Весна Пантић, инспектор за високотехнолошки криминал је на интерактиван начин представила ризике којима су ученици изложени приликом кориштења интернета, као и значај заштите личних података. Кроз различите примјере и студије случајева, ученици су могли да стекну дубље разумијевање о важности безбједности на интернету.
 
Најзанимљивији дио предавања била је едукативна ЗОО сликовница која је ђацима пружила конкретне примјере и сценарије о томе како да се заштите на интернету.
 
На крају предавања, ученици су имали могућност да постављају питања и да дијеле своје закључке. Ово предавање је остварило значајан утицај на свијест ученика о безбједном кориштењу интернета и заштити њихових података.