“ВОДОВОД” БИЈЕЉИНА: ЦИЈЕНА ВОДЕ ОСТАЈЕ ИСТА :: Semberija INFO ::

 

“ВОДОВОД” БИЈЕЉИНА: ЦИЈЕНА ВОДЕ ОСТАЈЕ ИСТА


Повећања цијене воде на подручју Града Бијељина, за сада неће бити, потврдили су из предузећа “Водовод и канализација”, а директор предузећа Драгиша Танацковић је подсјетио да је цијена воде на истом нивоу као и 2020. године, односно, 1, 17 КМ без ПДВ-а.

-На подручју Града Бијељина, 2020. године, скупштинском одлуком смањена је за 10 посто, иако је уговором са Европском банком прецизирано да се цијена воде без њихове сагласности не може мијењати”, рекао је Танацковић и додао да упркос податку да је та одлука утицала на финансијско пословање предузећа, биљеже позитивно пословање.

-Преузимањем радних задатака директора “Водовода и канлизације”, 2021. године, преузео сам и негативно пословање у износу од 1. 610.000  КМ, а већ наредне, 2022. године, као и прошле, 2023. године, позитивно смо пословали за износ који прелази 580. 000 КМ. Такође, наслиједили смо и обавезе од око 16, 5 милиона КМ, а из средстава “Водовода” смо их смањили за три милиона КМ. То смо успјели строгом контролом набавки материјала, а посебно водомјера, на чемо уштедјели око миллион КМ”, рекао је Танацковић који је и замјеник предсједника Удружења “Водовода”, који се бира по величини “Водовода”.    

(Семберија инфо)