ГРАДСКА УПРАВА: УРЕЂЕЊЕ ДОМА КУЛТУРЕ У ВЕЛИКОЈ ОБАРСКОЈ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА УПРАВА: УРЕЂЕЊЕ ДОМА КУЛТУРЕ У ВЕЛИКОЈ ОБАРСКОЈ


Градоначелник Љубиша Петровић и начелник Одјељења за друштвене дјелатности Љубиша Станишић, посјетили су раднике извођача радова на реконстукцији  и санацији Дома културе у Великој Обарској како би се увјерили да радови теку утврђеном динамиком.



-Радови се у овој мјесној заједници у склопу вањског уређења изводе и на амбуланти породичне медицине, а подсјетићу да је Град Бијељина у протеклој години реконструисао седам амбуланти. Ове године у плану је реконструкција и амбуланти у Главичицама, Модрану, Бањици и Ченгићу”, рекао је Петровић и додао да вриједност радова на реконструкцији амбуланте, вањском уређењу, уређењу прилазног платоа, као и уређење споменика који се налази испред амбуланте, у Великој Обарској износе  износе око 27. 000 КМ.



-Вриједност радова на реконструкцији и адаптацији Дома културе  износе око 100. 000 КМ, а то се на уређење прилаза објекту, уређење кровне  конструкције, олука, спољашње фасаде, унутрашњи радови који се односе на радове крећења, уређење бине, подне подлоге, горње платформе и систем гријања и хлађења у објекту, те опремање објекта адекватним намјештајем”, појаснио је Петровић истичући да је опредијељеност Градске управе да домови културе у мјесним зајендицама у Семберији буду сврсисходни, јер су годинама занемаривани.



-Циљ нам је грађанима обезбидимо услове за културне догађаје, а реконструкцијом Дома цултуре у Великој Обарској, стичу се и усови да се оживи и фестивал  “Знањем, пјессмом и игром кроз Семберију”. Обиласком мјесних заједница, препознали смо потребе мјештана и већ ове године ћемо још неколико домова културе реконструисати, а тако ћемо радити и нарендих гдина”, рекао је Петровић И нагласио да се на овај начин унапређује друштвени живот од најмлађих до најстаријих грађана.

-Желимо и да наши најмлађи грађани у мјесним заједницама имају квалитетне услове за друштвени  живот, а у  том циљу ћемо уз Позориштанце “Маслачак”, организовати представе у којима ће уживати.  На тај начин стварамо и предуслове да наши људи остају на овом простору, јер смо свјесни да је без људи, све узалуд”, рекао је Петровић. Мјештанин Велике Обарске, Владимир Љубојевић, изразио је задовољство што се реконструише Дом цултуре, јер су важни за житеље ове мјесне заједнице.



- У овом комплексу гдје је Дом културе су и амбуланта и пошта, а све то је потребно нашим мјештанима. Реконструкцијом сале Дома културе имаћемо 150 мјеста и моћи ћемо организовати друштвени живот на вишем нивоу за све наше мјештане, а уређењем комплетног комплекса, све ће засијати у сјају који мјештани Велике Обарске и заслужују”, закључио је Љубојевић.

(Семберија инфо)