ФОНАЦИЈА ЛАРА ОРГАНИЗОВАЛА ФОРУМ СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ :: Semberija INFO ::

 

ФОНАЦИЈА ЛАРА ОРГАНИЗОВАЛА ФОРУМ СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ


Фондација ,,Лара” из Бијељине данас је организовала Форум са градоначелником Бијељине, Љубишом Петровићем. Форум је уприличен у оквиру кампање ,,Њена права” коју Фондација „Лара“ реализује с циљем побољшања положаја жена жртава насиља у породици.


 
-Данас смо организовали финалну активност нашег пројекта „Њена права“. Прошле седмице смо Градској управи Града Бијељина предали иницијативу која се тиче унапређења права у области социјалне заштите жена жртава насиља у породици. Данас нам је градоначелник Петровић обећао своју подршку за имплементацију наведене иницијативе а која се односи на обезбјеђивање боравка у предшколским установама за дјецу која су жртве насиља у породици као и за обезбјеђивање новчане помоћи у одређеном временском периоду за жене жртве ове форме насиља“, изјавила је Наташа Куртума, пројектна координаторица Фондације „Лара“ у пројекту „Њена права“.
 
У Сигурној кући која дјелује у оквиру Фондације Лара тренутно се налази 13 особа. Ради се о двије жене и једанаесторо дјеце који су били жртве насиља у породици.


 
-Договорили смо се да између 20. и 29. фебруара одржимо иницијални састанак на којем ћемо разговарати о предметној иницијативи. На столу ће бити приједлози да се пропишу стална новчана примања за жене жртве породичног насиља те модалитети обезбјеђивања бесплатног боравка у вртићима за дјецу која долазе из оваквих породица што укључује и осигурање продуженог боравка за дјецу школског узраста“, рекао је градоначелник Љубиша Петровић најавивши још неколико мјера социјалне политике које ће Градска управа почети примјењивати током ове године.
 
Кампања „Њена права“ дио је пројекта ПРАГГ који финансира Влада Швајцарске а проводи га конзорциј који чине ХЕЛВЕТАС и НИРАС у партнерству са локалним партнерима Центри цивилних инцијатива (ЦЦИ) и Институт за развој младих КУЛТ.
 
(Семберија инфо)