САВЈЕТНИК ОСТОЈИЋ ОДГОВОРИО МЛАДЕНУ ПЕТРОВИЋУ :: Semberija INFO ::

 

САВЈЕТНИК ОСТОЈИЋ ОДГОВОРИО МЛАДЕНУ ПЕТРОВИЋУ


Поштовани господине Петровићу, имам осјећај да се у вама дешава некакав сукоб, у једном обраћању желите скоро да похвалите, некада то чак и учините, активности и манифестације организоване од стране Градске управе, а у другом имате или потребу или можда инструкције да током засједања тзв. Скупштине града на адресу Градске управе упутите критике.
 
Претпостављам да се ради о другачијем амбијенту, јер скупштинске клупе су другачије окружење од улица нашег града на којима можете видјети и осјетити шта све Градска управа организује. Везано за трошкове организованих манифестација, у претходних 3 године, основни критеријум за ангажовање извођача или других учесника у програму био је да се, поред адекватности садржаја, води рачуна и о висини хонорара и да то увијек буде нека разумна мјера, како не бисмо трошили велике износе јавног новца на забавни програм. Напомињем да смо имали и више жалби грађана који су тражили од нас да доводимо атрактивније извођаче, који су по неколико пута скупљи од оних које смо ми ангажовали у претходном периоду, али понављам да је једино оправдано ускладити жеље и могућности.
 
Такође, у вези са културним манифестацијама које сте поменули у Вашем обраћању, јасно је да су, и поред већих улагања у ову област друштвеног живота, она и даље недовољна, и то ће Вам рећи сви културни радници у нашем граду. Надам се да сте и Ви свјесни да сви заједнички морамо још више радити на унапређењу културе, као носећег стуба сваког друштва.
 
Желим на крају само још додати да грађани имају право на сваку информацију о раду Градске управе, али не и одборници Скупштине града, јер су они то право изгубили 19. марта 2023. године, када су се грађани Бијељине на референдуму о опозиву градоначелника недвосмислено изјаснили шта мисле о политици скупштинске већине. Да има иоле политичке одговорности у овој земљи не бисте данас постављали таква питања, него би Скупштина града одмах после референдума била распуштена.
 
И да... Нешто се не сјећам да сте слична питања у свом политичком раду постављали прије доласка на дужност градоначелника Љубише Петровића'', навео је у одговору Младену Петровићу, а које је достављено медијима, Радослав Остојић, савјетник градоначелника Бијељине Љубише Петровића.