Одборник Петровић пита колико је коштало организовање културних манифестација у 2023. години :: Semberija INFO ::

 

Одборник Петровић пита колико је коштало организовање културних манифестација у 2023. години


Извор: РСС

Одборник Републичке странке Српске и предсједник Савјета за културу Скупштине града Бијељина Младен Петровић упозорио је на данашњој сједници градског парламента да се још не зна колико је из буџета Града Бијељина издвојено новца за организовање културних манифестација у 2023. години, као што су „Дани комедије“, „Мајске музичке свечаности“, „Нова година“, „Зимски корзо“, „Дан Републике“, те да у Информацији коју је доставио Град нису наведени ни критеријуми на основу којих су додијељена средства.

Он је истакао да апсолутно подржава манифестације културе и да би требало да их буде више, али да је Одјељење за друштвене дјелатности, које је доставило Информацију о стању у култури и активностима на унапређењу рада у области културе на подручју Града у прошлој години, требало да упозна јавност о томе колика су средства издвојена за организацију.

- Грађани желе да знају колико је коштао наступ музичке групе „Зана“ у новогодишњој ноћи, затим други концерти, или рецимо колико је Град наплаћивао најам дрвених кућица на тргу, те колико је коштало постављање клизалишта? „Љетне вечери Јања“, „Пантелински дани“, „Обиљежавање Дана Града“ и још неколико догађаја које сам навео, све су то манифестације за које грађани желе да знају колико су коштале заједницу у којој живе – нагласио је Петровић.



Он је рекао да је Савјет за културу Скупштине града Бијељина због овога затражио од Кабинета градоначелника и Одјељења за друштвене дјелатности да за наредну сједницу Савјета доставе наведене податке, те да свака сљедећа Информација о стању у култури и активностима на унапређењу рада у области културе садржи исте.