Комеморација у Основном суду у Бијељини поводом смрти судије Смиљке Девић: Њена снага била је у једноставности и скромности :: Semberija INFO ::

 

Комеморација у Основном суду у Бијељини поводом смрти судије Смиљке Девић: Њена снага била је у једноставности и скромности


Поводом смрти судије Извршног одјељења Основног суда у Бијељини, Смиљке Девић, у бијељинском Основном суду данас је одржан комеморативни скуп.



Александар Деспенић, вршилац дужности предсједника Основног суда том приликом је изразио најискреније саучешће члановима породице и родбини преминуле  Смиљке Девић, истакавши да је судија Смиљка Девић годинама у овом суду вршила тежак, одговоран, али частан судијски посао.



 “Смрћу Смиљке Девић изгубили смо вриједног и одговорног судију и ово је тренутак да се укратко подсјетимо на њену биографију и на заједничке догађаје који су обиљежили њен рад и рад њених колега у Основном суду”, истакао је судија Деспенић.

Судија Медиха Ћосић истакла је да је судија Смиљка Девић у Основном суду проводила пуно времена и била нераскидиво везана за ову правосудну институцију.



“Смиљка Девић рођена је 1960. године у мјесту Суботиње, општина Какањ. Правни факултет је завршила у Сарајеву. По завршетку факултета радила је у судовима у Какњу и Братунцу. У Основном суду у Биејљини радила је од првог септембра 2006. године. Била је човјек коме се могло вјеровати, а њена снага била је у једноставности и скромности. Била је необично скромна, вриједна и устрајна у раду. За нас млађе, представљала је узор непристрасног судије. Била је вољена као кћерка, сестра, тетка, пријатељ и колега. Обожавала је своју породицу и често је помињала брата и своје сестре.Лично сам имала ту срећу и привилегију да будем  близак колега и сарадник судије Смиљке. Нека јој је вјечна слава и хвала”, истакла је у свом опроштајном говору од судије Смиљке Девић судија Медиха Ћосић.

(Семберија Инфо)