Брчко: Одобрене Смјернице за израду нацрта правилника о додјели донација у Одјељењу за привредни развој, спорт и културу :: Semberija INFO ::

 

Брчко: Одобрене Смјернице за израду нацрта правилника о додјели донација у Одјељењу за привредни развој, спорт и културу


На наставку 36. редовне сједнице Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине одобрене су Смјернце за израду нацрта правилника о додјели донација у Одјељењу за привредни развој, спорт и културу.
 
На приједлог Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду к знању је примљен шести извјештај комисије за процјену штете од болести афричке свињске куге у којем се налазе 24 појединачна захтјева лица који су претрпјели штете усљед ове болести.
 
На приједлог истог одјељења усвојен је и Годишњи план газдовања шумама у власништву Брчко дистрикта БиХ за 2024. годину.
 
Чланови Владе су усвојили и Програм утрошка текућих донација и субвенција у овом одјељењу у сврху развоја пољопривредне производње на подручју Брчко дистрикта БиХ, очувања шумског фонда као и спречавања ширења заразних болести животиња.
 
На данашњој сједници усвојен  је и Програм утрошка средстава с позиције текућих донација непрофитним организацијама за 2024. годину у Одјељењу за стручне и административне послове по првом јавном позиву за финансирање и суфинансирање приједлога програма и пројеката од јавног интереса удружења, фондација и других правних и физичких лица. Укупна висина средстава за овај програм износи 205.604,00 КМ.
 
На приједлог Одјељења за јавне послове усвојен је Закључак којим се даје позитивно мишљење на преднацрт Одлуке о усвајању политике сектора електронских комуникација у Босни и Херцеговини за период 2023–2027. година.
 
Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине дала је сагласност на Приједлог одлуке CEFTA Заједничког одбора о укидању захтјева за радним дозволама за професионалне дјелатности према CEFTA Додатном протоколу 6.
 
Чланови Владе су дали и сагласност за измијештање и грађење трафостанице 630 kVА Јавном предузећу „Комунално Брчко“ на парцели к. ч. 2015 КО Брчко 2.