ПУ БИЈЕЉИНА: ТОКОМ ПРОТЕКЛЕ ГОДИНЕ ЕВИДЕНТИРАН 71 ИЛЕГАЛНИ МИГРАНТ :: Semberija INFO ::

 

ПУ БИЈЕЉИНА: ТОКОМ ПРОТЕКЛЕ ГОДИНЕ ЕВИДЕНТИРАН 71 ИЛЕГАЛНИ МИГРАНТ


Током 2023. године, на подручју које оперативно покрива ПУ Бијељина, евидентирано је 906 кривичних дјела, а надлежним тужилаштвима је поднесено 760 извјештаја против 832 лица, рекао је на конференцији за новинаре начелник ПУ Стјепан Терзић и додао је око 89 одсто кривичних дјела расвијетљено, док је по непознатом извршиоцу расвијетљеност кривичних дјела око 74 одсто.

-По структури кривичних дјела највећи број је из области општег криминалитета, 740 кривичних дјела. Међу кривичним дјелима која су изазвала већу пажњу јавности у протеклој години су три кривична дјела против живота и тијела, од којих је једно тешко убиство, једно убиство и убиство у покушају, а сва три кривична дјела су расвијетљена”, рекао је Терзић. У области привредног криминалитета евидентирана су 73 к.д., поднесена су 43 извјештаја против 80 лица, а како је истакнуто на конференцији, укупна материјална штета износи преко 4, 8 милиона КМ.

-На подручју ПУ Бијељина, током протекле године, евинтирано је 227 случајева злоупотребе опојних дрога, од чега 56 к.д. и 171 прекршај.  Евидентирано је и 490 случајева нарушавања јавног реда и мира у којма је 616 извршилаца починило 680 прекршаја”, рекао је Терзић и додао да је откривен и евидентиран 71 илегални мигрант. У име ПУ Бијељина, Терзић се захвалио на сарадњи која је, како је рекао, била коректна током протекле године и изразио очекивање да ће медији наставити са објективним извјештавањем у циљу правовременог и објективног информисања грађана.
Семберија инфо