Промоција пројекта „Дизајн и израда оригиналних сувенира Брчко дистрикта БиХ, с циљем промоције идентитета дестинације и повећања видљивости на туристичком тржишту“ :: Semberija INFO ::

 

Промоција пројекта „Дизајн и израда оригиналних сувенира Брчко дистрикта БиХ, с циљем промоције идентитета дестинације и повећања видљивости на туристичком тржишту“


У просторијама Градске галерије одржана је промоција пројекта „Дизајн и израда оригиналних сувенира Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, с циљем промоције идентитета дестинације и повећања видљивости на туристичком тржишту“.
 
Пројекат који је иницирала Марица Маркољевић, виши стручни сарадник за развој туризма Туристичке организације Брчко дистрикта БиХ је финансирала Јапанска агенција  за међународну сарадњу (JICA). Главни циљ пројекта је дизајн и израда ручно рађених оригиналних сувенира Брчко дистрикта БиХ начињених искључиво од природних материјала, а за потребе новоосноване Туристичке организације Брчко дистрикта БиХ, што ће засигурно допринијети бољој препознатљивости Дистрикта као одрживе дестинације.


 
Промоцији су присуствовали градоначелник Брчко дистрикта БиХ прим. др Зијад Нишић,  замјеник градоначелника др Анто Домић и в. д. директора Туристичке организације Брчко дистрикта БиХ Милош Станкић.
 
Градоначелник Нишић је у уводном обраћању истакао да су сувенири мале ствари великих успомена.
 
„Сваки детаљ, мотив и материјал има своју причу која је уткана у ткиво нашег града. Мислим да ће ово бити један сегмент у мозаику комплетне туристичке понуде. Симболи Брчко дистрикта су Фонтана младости и Вијећница, а сада имамо и један нови симбол, лучку дизалицу која представља симбол моћи, снаге и просперитета Брчко дистрикта БиХ”, казао је градоначелник.
 
Из Туристичке организације Брчко дистрикта БиХ казали су да сувенири представљају културно-историјско насљеђе, знаменитости и традицију Брчко дистрикта БиХ те да ће служити као стални туристички позив и трајна успомена за туристе и све посјетиоце Дистрикта.