ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ Бијељина: Подјељени пакетићи прикупљени током трајања хуманитарне акције „Подијели радост“ :: Semberija INFO ::

 

ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ Бијељина: Подјељени пакетићи прикупљени током трајања хуманитарне акције „Подијели радост“


Данас су у Великој сали  Центру за културу „Семберија“ Бијељина  васпитачи ЈУ Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ Бијељина извели представу под називом „Како побиједити чаробњака“ за малишане из Дневног центра за дјецу у ризику, Дневног центра за дјецу са сметњама у развоју , Удружења „Отахарин“ и „Колоси“, а након ње додјељени су им пакетићи.



Током трајања протеклих новогодишњих и божићних празника у свим објектима ЈУ Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ Бијељина у сарадњи са родитељима и  дјецом која похађају вртић, реализована је активност хуманитарног карактера под називом „Подијели радост“, рекла је Симонета Вујановић, васпитач у ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ Бијељина .



- Циљ акције „Подијели радост“  јесте прикупљање слаткиша, а од којих смо припремили пакетиће за дјецу из социјално угрожених породица, као и за дјецу са сметњама у развоју. У току ове акције скупили смо слаткише за 130 пакетића, а један дио пакетића послали смо и за малишане на Косову. Надам се да смо данас на тренутак сви заједно подијелили радост. Овом приликом захвалила бих се свим нашим другарима који су подијели своје пакетиће, а самим тим и радост са другом дјецом, али и њиховим родитељима који се увијек радо одазивају на било које активности које ми реализујемо током наше радне године, те Центру за културу „Семберија“ за сарадњу“, истакла је Вујановићева.

Славена Рајић, стручни сарадник за рад са дјецом у ризику у Центру за социјални рад Бијељина, казала је да су овакви догађаји веома значајни за сву дјецу у ризику, с обзиром да се ради о дјеци која се налазе на друштвеним маргинама.



-Много им значи сваки позив на било какав градски догађај, јер то за њих представља нешто посебно.  Њима је важно да се појаве у Центру за културу и погледају представу са другом дјецом и да буду једнаки.  Од како је покренута ова акција традиционално сарађујемо са ЈУ Дјечијим вртићем „Чика Јова Змај“ и веома нам је значајна ова сардња, јер се дјеца веома обрадују“, закључила је Рајићева.

(Семберија инфо)