НАСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ СТАМБЕНОГ ЗБРИЊАВАЊА РОМА У БИЈЕЉИНИ: ЈОШ ШЕСТ ПОРОДИЦА ДОБИЛО НОВЕ СТАНОВЕ :: Semberija INFO ::

 

НАСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ СТАМБЕНОГ ЗБРИЊАВАЊА РОМА У БИЈЕЉИНИ: ЈОШ ШЕСТ ПОРОДИЦА ДОБИЛО НОВЕ СТАНОВЕ


Извор: Семберија инфо / И. Гутић

Заједничким дјеловањем Градске управе Града Бијељина, Министарства за људска права и избјеглице БиХ, швајцарског Каритаса и Удружења грађана “Отахарин“ данас је завршена још једна фаза пројекта „Стамбено збрињавање Рома у граду Бијељина“. У присуству званица, данас су носиоцима домаћинстава шест ромских породица уручени кључеви нових станова. До сада је на локалитету Финцовог салаша изграђено 12 станова који, уз данас усељених шест, представља корак ближе финалном циљу којим је планирано рјешавање стамбеног проблема за 24 најугроженије ромске породице.



-Данас смо обезбиједили кров над главом за тридесетак наших суграђана. Изградњу ових станова смо, као и претходних 12, реализовали уз помоћ наших пријатеља из Каритаса из Швајцарске и Министарства за људска права и избјеглице БиХ, при чему је министарство осигурало 100.000 а наша Градска управа и Каритас по 200.000 конвертибилних марака. Град Бијељина ће, у складу са финансијским могућностима увијек бити на страни социјално угрожених, њиховог збрињавања, запослења, образовања... како би им пружили што боље услове за живот“, рекао је градоначелник Љубиша Петровић.



Предсједник УГ „Отахарин“ Драган Јоковић, истакао је да се на локалитету Финцовог салаша сада већ налази значајна ромска заједница те да ће удружење на чијем је челу у наредном периоду интензивније радити на пројектима њихове боље друштвене интеграције, запошљавања и образовања.



-Министарство за људска права и избјеглице БиХ је подржало овај пројекат и могу да најавим да ћемо наставити подржавати овакве пројекте. Драго ми је да сам у Бијељини затекао овакав однос према припадницима ромске заједнице који у Градској управи имају некога на кога се приликом рјешавања животних проблема у потпуности могу ослонити“, изјавио је Севлид Хуртић, први човјек Министарства за људска права и избјеглице БиХ.

Кључеве новог стана добила је и Хасиба Хидановић. Како је истакла, данас је велики дан за њу и њену породицу. До сада су живјели у неусловним кућама а сада ће њено четворо дјеце имати свој топли дом.