УДРУЖЕЊЕ ЖЕНА “БЕЛИ АНЂЕО” ДВОРОВИ: ТРАДИЦИОНАЛНИ ДОЧЕК ПРАВОСЛАВНЕ НОВЕ ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ ЖЕНА “БЕЛИ АНЂЕО” ДВОРОВИ: ТРАДИЦИОНАЛНИ ДОЧЕК ПРАВОСЛАВНЕ НОВЕ ГОДИНЕ


Дворовљанско Удружење жена “Бели Анђео” и ове године са чланицама и пријатељима Удружења, организовали су десети по реду дочек Православне Нове године у Свечаном салону “Глобус”. Предсједница Удружења Радинка Тодић каже да јој је посебно драго што су на прославу стигли и њихови пријатељи из Смедерева, Шапца, Богатића и Краљеваца.





-“Бели анђео” има много пријатеља, а однедавно смо богатији и за пријетеље, Удружење “Треће доба” из Смедерева код којих смо били. Вечерашње окупљање смо искористили и да уручимо плакете, медаље и захвалнице нашим заслужним чланицама, као и пријатељима”, рекла је Тодићева и најавила да Удружење наставља са још активнијим радом.





-Имамо позиве из Аустрије, Русије, Вуковара и тд., а ми настојимо да се одазовемо, али и да угостимо наше пријатеље. Сви ми заједно његујемо традицију, а Бели анђео свугдје поносно представља нашу у Републику Српску”, рекла је Тодићева и“свима који прослављају Православну Нову годину пожејела да их служи срећа, здравље и благостање”. Гордана Петровић из Смедерева, предсједница је Удружења “Треће доба” рекла је да су са Удружењем “Бели анђео” дочекали заједно међународну Нову годину у Смедереву, а у Дворовима дочекују заједно Православну.





-Упознали смо се на дружењима удружења, пријатељство је рођено, а сада настављамо са радом и дружењем”, рекла је Петровићева. Из Удружења пензионера Богатић Милена Јовић рекла је да имају дугогодишњу сарадњу.
-Ми славимо 9. мај и чланице “Белог анђела” су тада код нас, а оно што морам истаћи је да је Радинка једна веома вредна и активна жена. Настављамо сарадњу на обострано задовољство”, рекла је Јовићева. Из Краљеваца је стигла Гордана Чучин, представница Удружења жена “Краљевци” и како је рекла, “увијек радо долазе у Дворове и Бијељину”.





-Наша удружења активно сарађују, а 16. марта код нас ћемо обилљежити годишњицу удружења, што значи да настављамо дружење, које је заиста искрено”, рекла је Чучинова. Сала Свечаног салона Глобус попуњена је до задњег мјеста, а пјесмом и игром, како су истакли, “ ући ће заједно и у Православну Нову годину.


 


(Семберија инфо)