Борачка организација Угљевика успјешно организовала Божићни турнир малог фудбала: Побједник екипа "Млади НПС Угљевик" :: Semberija INFO ::

 

Борачка организација Угљевика успјешно организовала Божићни турнир малог фудбала: Побједник екипа "Млади НПС Угљевик"


У Угљевику је синоћ успјешно завршен Божићни турнир у малом фудбалу који је окупио 64 екипе. Најбоља екипа је екипа “Млади НПС Угљевик” која је у финалној утамици савладала екипу “Слога јунајтед” из Бијељине 3:0. Турнир је организовала Борачка организација Угљевика под покровитељством Општине Угљевик и Рудника И термоелектране “Угљевик”. Награде најбољим екипама и појединцима уручили су предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић и Извршни директор за послове производње угља и развој Рудника Драгиша Видаковић. Предсједник локалне Борачке организације Јован Маринковић захвалио свим екипама на учешћу и онима који су подржали турир напоменувши да сав приход од турнира иде у хуманитарну сврху борачкој популацији ове подмајевичке општине.



-Турнир је трајао двије недјеље, традицинално организујемо од 1997 године. Имали смо велику посјећеност а за Божић смо имали и томболу са вриједним наградама-рекао је Маринковић. Најбоља екипа у узрасту пјетлића је Школа фуддбала “Слога Бијељина”, а екипа “Драгари 2011” најбоља је екипа узраста млађи пионири, у узрасту пионира побједник је екипа “Пасс”, а у кадетима “Триомакс Бијељина” и у јуниорима најбоља екипа је “Пресен Д.о.о.”. Најбољи играч турнира је Миле Теодоровић из побједничке екипе “Млади НПС Угљевик”. Предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић најавио је даљу подршку спортским манифестацијама и развоју спорта из локалног буџета.



-Посебно је задовољство видјети оволики број младих учесника турнира, али и велики број публике како Угљевичана, тако и наших из дијаспоре као и околних општина-рекао је Лазић.  Видаковић је изразио задовољство јер се током трајања турнира окупљају млади људи који се баве спортом.



-РиТЕ "Угљевик" ће наставити да материјално подржава спортске, друштвене, културне активности и све друге активности од значаја за грађане-најавио је Видаковић. Током трајања турнира одиграно је 111 утакмица а постигнуто 623 гола.