БОЛНИЦА БИЈЕЉИНА: ПЕТ БЕБА РОЂЕНИХ 9. ЈАНУАРА ДОБИЛЕ ЗЛАТНИКЕ :: Semberija INFO ::

 

БОЛНИЦА БИЈЕЉИНА: ПЕТ БЕБА РОЂЕНИХ 9. ЈАНУАРА ДОБИЛЕ ЗЛАТНИКЕ


Аутор: Семберија инфо / О. Стјепановић

Пет златника за бебе рођене у Болници у Бијељини на Дан Републике 9. јануара, даривао је предсједник Републике Српске Милорад Додик, а златнике је по овлаштењу предсједника, уручио директор Болнице професор др Златко Максимовић.



- Уручио сам пет дуката по овлаштењу предсједника Милорада Додика и у лично име му се захваљујем, јер је и ово један од начина за побољшање пронаталитетне политике. Иначе, у бијељинској Болници је за првих 10 дана јануара рођено 28 беба, што је добар знак, а ми се надамо да ће их бити све у свим породилиштима Републике Српске”, рекао је Максимовић.

Мајка, Ивана Петровић, родила је треће дијете, захвалила се на златнику предсједнику Милораду Додику и директору Максимовићу који јој је уручио поклон.
-Добила сам треће дијете на Дан Републике, те је моја срећа још већа”, рекла је Петровићева.





Мајка Неда Гаврић, родила је дјевојчицу Николину која је рођена мјесец дана раније од термина.
-Беба је сама избарала датум рођења, а 9. јануар је и мој рођендан. Сад имам три рођендана 9. јануара, Николинин, мој и Дан Републике”, рекла је Гаврићева уз захвалност на поклону који ће јој, како је рекла, “бити лијепа успомена за цијели живот”. Иначе, Гаврићева има још једну двоипогодишњу  дјевојчицу.

Подсјећамо да је предсједник Републике Српске Милорад Додик поводом обиљежавања Дана Републике, даривао златником 25 беба рођених 9. јануара и честитао поносним родитељима који су добили нове чланове породице. 

-Радује ме да као предсједник Републике имам прилику да дарујем све бебе рођене на Дан Републике Српске како би од рођења наша дјеца осјетила радост овог великог дана. Дјеца су наше највеће богатство, будућност и симбол слободе", истакао је Додик.

​На иницијативу предсједника Милорада Додика, Република Српска је увела праксу додјеле златника бебама рођеним 9. Јануара, подсјетили  из кабинета предсјендика. У болницама широм Српске 9. јануара ове године рођено је 10 дјевојчица и 15 дјечака.