Светосавска награда васпитачици Добринки Пердан :: Semberija INFO ::

 

Светосавска награда васпитачици Добринки Пердан


Из  ЈУ Дјечији вртић ,,Чика Јова Змај" потврђено је да је за изузетне резултате у области васпитања и образовања и залагања у раду са дјецом, из ЈУ Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ Бијељина, васпитачица Добринка Пердан награђена највећим признањем у просвјети - Светосавском наградом за радну 2023/2024. годину.
 
Добринка Пердан је васпитачица која својом аутентичношћу, креативношћу, позитивном енергијом плијени и представља непресушни извор идеја. Њен највећи квалитет је осмијех, љубав и посвећеност свом послу, према дјеци, родитељима, а потврда таквог рада су генерације које је извела на прави пут и дјеца која јој се до данашњег дана враћају и са радошћу је посјећују. Добитница је два Признања Министарства просвјете и културе Републике Српске на јавном позиву за избор најбољег дидактичког рада. Иновативност и креативност испољила је кроз низ успјешних пројеката. Током своје дугогодишње праксе учествовала је на великом броју семинара, обука и едукација. Представљала је рад Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ и своје примјере добре праксе у земљи и у региону. Више пута је своје радове представљала на научно-стручним конференцијама међународног карактера. Два пута номинована у 10 најбољих пракси у категорији одгајатељице у предшколском одгоју и образовању, у организацији „Step by step“, те 2022. године освојила награду публике. Један је од васпитача који својим великим трудом, радом, залагањем и креативношћу оставља дубок траг на дјецу и родитеље. Посебну пажњу у свом раду посвећује инклузији, дјеци са потешкоћама у развоју које укључује у све облике рада, али и даровитој што се види по наградама које дјеца освајају.

-Сматрамо да је Светосавско признање потврда њеног дугогодишњег иновативног преданог рада, посвећености дјеци, родитељима, вртићу и печат за велики допринос и унапређење квалитета рада предшколског образовања.
 
Са великим поносом истичемо да је Светосавском наградом, коју додјељује Министарство просвјете и културе Републике Српске, награђено укупно шест васпитно-образовних радника из наше Установе, што доказује висок квалитет васпитно-образовног кадра. Морамо нагласити и то да је ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ из Бијељине, једини вртић из Републике Српске који је награђен са шест ових престижних признања'', навео је директор овог вртића Славиша Вујановић.