Почела подјела пакета помоћи социјално угроженим породицама :: Semberija INFO ::

 

Почела подјела пакета помоћи социјално угроженим породицама


Поводом наступајућих божићних и новогодишњих празника, ЈУ Центар за социјални рад Бијељина и Градска организација Црвеног крста Бијељина , традиционално организују подјелу прехрамбених и хигијенских пакета социјално угроженом становништву града Бијељина. Заједничком акцијом обезбиједили су 250 пакета за  најугроженије категорије становишта, од којих ће 130 бити подијељено данас, а осталих 120 сутра.



Миодраг Софренић, директор ЈУ Центра за социјални рад  Бијељина, истакао је да већ 13 година за редом реализују ову хуманитарну акцију у сарадњи са Црвеним крстом Бијељина и овом приликом се захвалио свим донаторима који су имали могућност и разумијевање, те им донирали финансијска средства за пакете.

-За ову акцију припремили смо око 250 пакета што је за неких 20 одсто више него претходних година и надам се да ће и у наредним годинама ова акција наставити живјети у овом ритму и да социјално угрожени осјете неке љепше тренутке у ове претпразничне дане. Прије мјесец и по дана по обичају анимирали све потенцијалне донаторе и они су се у том периоду одазвали нашем позиву. Ове године је то мало већи број него што је то било у претходним годинама и то нам је омогућило да ову акцију проведемо у неком коректном нивоу. Вриједност поједниначног пакета износи око 80 конвертибилних марака и ту су углавном животе намирнице и све оно што је потребно једној породици за егзистирање“, казао је Софренић.



Александар Савић, секретар Градске организације Црвеног крста Бијељина, рекао је да ове године, нажалост, нису успјели обезбиједити печенице, с обзиром на цијену, али и несташицу меса, те истакао да су ове године обезбиједили већи број пакета.

-Донатори који су у претходном периоду донирали печенице, овај пут су донирали новац да би ми повећали број пакета, што смо и урадили. Данас ћемо подијелити око 130 пакета, ту су наши возачи и радници Центра за социјални ради који ће по својим мјесним заједницама доставити на кућну адресу, а дио ћемо возити у наше просторије за кориснике који долазе код нас. Сутра настављамо акцију, дакле до сутра ће бити подијељено свих 250 пакета. Докле год је друштвено одговорних фирми и донатора имам наду да можемо нешто да урадимо, опстанемо, живимо и радимо. Без њих сигурно не би могли. Гледамо увијек да добију други људи пакете, они који нису добили претходни пут, водимо рачуна да не буду једни те исти људи, с обзиром да их има много заиста. Ових 250 пакета није довољно.“, рекао је Савић и додао да су и из „Еко“ маркета донирали додатних 10 пакета помоћи.



Прехрамбени пакети помоћи ове године садрже основне животне намирнице, односно, 10 килограма брашна, прашак за веш, хигијенски производи и прехрамбени артикли као што су уље, шећер, со, макароне, те зачине, џем, сок...

(Семберија инфо)