ЕПИСКОП ФОТИЈЕ ПРИМИО МАТЕМАТИЧАРА НИКОЛУ ЛАКИЋА :: Semberija INFO ::

 

ЕПИСКОП ФОТИЈЕ ПРИМИО МАТЕМАТИЧАРА НИКОЛУ ЛАКИЋА



Данас је Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански господин Фотије примио у посјету, у Епархији зворничко-тузланској у Бијељини, Николу Лакића, бившег ученика Техничке школе ,,Михајло Пупин'' из Бијељине, који је примљен на један од најпрестижнијих факултета на свијету – славни Оксфорд.
 
 Преосвећени владика Фотије је дао подршку овом вриједном младом Бијељинцу, благословивши његов даљи труд и напредак у образовању, вјерући да је Никола добар образац за младе генерације.
 
Никола је пријемни испит за Оксфорд је полагао у Прагу у Чешкој, а поред математике надарен је и за физику.
 
Као ђак Техничке школе ,,Михајло Пупин” из Бијељине, Никола је прије три године освојио бронзану медаљу на Балканској олимпијади из физике, и то је био само почетак. Услиједили су сјајни резултата на домаћим и међународним такмичењима, па је Лакић стекао услове да школовање настави у престижној Математичкој гимназији у Београду.

И тамо је наставио да ниже успјехе, па је прошле године на Олимпијади из физике у Талину освојио сребрну медаљу.

“Физика ме привлачи као наука јер, када погледате свијет око нас из њеног угла, односно са становишта физике, доживљавате га на потпуно другачији начин. Она вам помаже да разумијете неке појаве у природи које нисте били у могућности да разумијете прије него што сте закорачили у свијет физике. И заиста, свима бих препоручио да дају шансу физици”, рекао је млади Никола Лакић својевремено.