Општина Угљевик даровала пензионере: Пажња ствараоцима Угљевика :: Semberija INFO ::

 

Општина Угљевик даровала пензионере: Пажња ствараоцима Угљевика


За Семберија инфо - Младен Василић

У општини Угљевик данас је за 300 пензионера додијељено по 100 КМ  у поводу наступајућег Божића за шта је из локалног буџета и Удружења пензионера издвојено 30.000 КМ.

Начелник Угљевика Василије Перић и предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић разговарали су са пензионерима и оцијенили добром сарадњу са овим удружењем.



Перић је истакао да је дужност и обавеза свих да искажу поштовање према онима који су градили цјелокупан овај крај и Угљевик.

-Издвојили смо одређен дио материјалних средстава да у овим празничним данима помогнемо ову најстарију популацију друштва која је једна од најугроженијих-рекао је Перић и најавио даљу подршку пензионерима.

Предсједник Удружења пензионера Угљевик Млађо Томић поајснио је да је помоћ додијељена пензионерима који имају ниске пензије, велику старост, те пензионерима који су болесни и онима који нису добили помоћ за огрев од Владе Републике Српске.

-Имамо велику подршку од руководства општине Угљевик, то је једина локална заједница која помаже пензионерима у Републици Српској-нагласио је Томић и додао да ово удружење броји 1.200 чланова а да на подручју општине Угљевик има укупно 1.900 пензионера.