Карневал “Празнична чаролија” за угљевичке малишане: Уз дарове-честитка и пажња :: Semberija INFO ::

 

Карневал “Празнична чаролија” за угљевичке малишане: Уз дарове-честитка и пажња


Као и увијек потрудили смо се да обрадујемо наше најмлађе суграђане поводом новогодишњих и божићних празника али то чинимо и  чинићемо током читаве године јер млада покољења су наша највећа брига и  пажња, рекао је на данашњој светковини за дјецу Угљевика приређеној на градском тргу, Василије Перић начелник општине Угљевик.



Перић није крио ни сопствену радост, као учесник тог догађаја, “јер предивни, готово бајковити осмијеси дјеце најбољи су поздрав су за нас одрасле и још једна обавеза виса да и рјечју и дјелом покажемо да нам од њих ништа важније”

У оквиру новогодишње забаве Карневал “Празнична чаролија” додијељени су новогодишњи пакетићи свим малишанима ове подмајевичке општине узраста до десет  година које је финансирала општина Угљевик.



Обраћајући се малишанима, Перић им је пожелио  срећну Нову годину уз жељу да буду здрави и безбрижни у срећним играма.

-Ово је један од видова подршке пронаталитетној политици, поред подршке рађању новорођенчади. Цијена цјелодневног боравка дјеце у вртићу је 95 КМ на мјесечном нивоу и то је најповољније у Српској-рекао је Перић.



У наредној години, Перић је најавио додјелу бесплатних уџбеника свим угљевичким основцима као и субвенције за превоз свих ученика, те субвенције за боравак дјеце у приватним вртићима и играоницама.

Малишани из угљевичких вртића и школа плесали су, пјевали, играли у представи у којој су сви они узели учешће.



“Празничну чаролију” организовала је Школа спорта “Мали шампиони” а генерални покровитељ ове манифестације је општина Угљевик.

Организатор Младен Стевановић истакао је да је данас послата прелијепа слика из Угљевика и рекао је да је манифестација започела дефилеом малишана градским улицама.



-Малишани су били обучени у најкреативнијнијим маскама својих омиљених јунака, суперхероја, ликова из бајки. Представили су се плесом, рецитацијама и бројним другим садржајима-рекао је Стевановић и захвалио општини Угљевик која како каже по традицији свим угљевичким малишанима дарује новогодишње пакетиће.