АКЦИЈА ЈЕДАН СЛАТКИШ ЈЕДНО ДИЈЕТЕ (ФОТО) :: Semberija INFO ::

 

АКЦИЈА ЈЕДАН СЛАТКИШ ЈЕДНО ДИЈЕТЕ (ФОТО)


Омладина Градске организације Црвеног крста Бијељина традиционално је организовала акцију прикупљања слаткиша за пакетиће под називом ''ЈЕДАН СЛАТКИШ ЈЕДНО ДИЈЕТЕ'' у сарадњи са ЈУ Гимназија ''Филип Вишњић'' Бијељина. Преко 90 волонтера је учествовало у акцији које је реализована у недјељи солидарности те је прикупљен рекордан број слаткиша. И ове године грађани су показали своју хуману страну и солидарност за оне који не могу приуштити новогодишње поклоне. Формирано је преко 350 пакетића у вриједности од 20 КМ, 300 у вриједности од 40 КМ и преко 350 у вриједности од 50 КМ. Пакетићи су подијељени свима удружењима и појединцима који су упутили захтјев. Нека од удружења су све чланице коалиције КОЛОСИ, удружење ОТАХАРИН, мјесне заједнице, Савез глувих и наглувих Републике Српске, ветерани, вјерске заједнице и други. Велики број пакетића смо послали колегама који нису имали овакву акцију Црвени крст Пелагићево, Шамац и Лопаре.


 
Дана 29.12.2023. године Градска организација Црвеног крста ће заједно са горском службом спасавања дјеци из дневног центра уручити пакетиће на начин спуштања деда мраза са крова зграде. Имајући у виду да са дневним центром имамо одличну сарадњу која се тиче бесплатног превоза дјеце као и са њиховим родитељима одлучили смо се да ово уручење пакетића буде ПОСЕБНО.
 
 
Овом приликом се захваљујемо управи и ученицима Гимназије ''Филип Вишњић'' којима смо данас уручили захвалнице, као и нашим сталним волонтерима без којих ова акције не би била реализована као и маркетима БОСТ, Тропиц и Фортуна који су нам дозволили да спроведемо ову активност и наравно свим грађанима који су својом симболичном куповином допринијели акцији.