АКЦИЈА ЗА ПАКЕТИЋЕ ДЈЕЦИ СА КОСОВА :: Semberija INFO ::

 

АКЦИЈА ЗА ПАКЕТИЋЕ ДЈЕЦИ СА КОСОВА


У оквиру манифестације „Зимски корзо“ на бијељинском Тргу Краља Петра И Карађорђевића данас је Хуманитарна организација „Сви за Космет“ организовала акцију „Пакетићи за дјецу на Косову и Метохији“. Акција има за циљ прикупљање пакетића као и средстава за куповину новогодишњих пакетића који ће за Српску нову годину и Савиндан бити подијељени дјеци са Косова и Метохије.

-Ову хуманитарну акцију смо покренули прије девет година. У прошлогодишњој акцији смо скупили највише пакетића, чак 16700, које смо потом подијелили дјеци на 234 локације на Косову и Метохији. Уз подршку добрих људи из 110 градова и 13 држава широм свијета најмлађима те људима у потреби подијелили смо помоћ вриједну 400.000 евра. Имамо жељу да заједно поновимо прошлогодишњи успјех и добро дјело. Желимо да малишани на Косову осјете љепоту празника и да им у ове дане великих искушења измамимо осмјехе. Данас смо у Бијељини и могу изразити своју захвалност грађанима Бијељине на великом одзиву и указаној помоћи“, изјавила је за „Семберија ИНФО“ Верица Матић.

Учитељице првих разреда ЈУ ОШ "Алекса Шантић" из Угљевика, Анкица Докић, Драгана Јовић и Весна Пајић покренуле су акцију са својим ученицима, а потом су се прикључила и остала дјеца из школе, родитељи и наставници школе и прикупили 200 пакетића.
 
 
Хуманитарна организација „Сви за Космет“ основана је 2008. године као удружење студената из Београда (Независна асоцијација студената) са примарном задаћом пружања материјалне и моралне подршке српском народу на Косову, јавним кухињама као и објектима Српске православне цркве на том простору.Од 2008. године организују редовна хуманитарно-поклоничка путовања на Косово и Метохију. На тај начин преко 15 хиљада људи је посјетило Косово.  Поред обезбјеђивања новогодишњих пакетића и школског прибора за најмлађе и дјецу школског узраста, ХО „Сви за Космет“ прикупља и организује пружање помоћи угроженим породицама као и за обнову уништене или оштећене имовине СПЦ. Како би прикупили средства волонтери ове хумнитарне организације организују Васкршње и Видовданске хуманитарне акције као и концерте, спортска такмичења, изложбе, трибине, филмске вечери, итд.
 
Семберија инфо