НАЈМЛАЂИ И НАЈБОЉИ ДОМАЋИНИ: Дјечији вртић “Душко Радовић” из Угљевика прославио Никољдан :: Semberija INFO ::

 

НАЈМЛАЂИ И НАЈБОЉИ ДОМАЋИНИ: Дјечији вртић “Душко Радовић” из Угљевика прославио Никољдан


Дјечији вртић “Душко Радовић” из Угљевика резањем славског колача и приредбом коју су приредили малишани прославио је крсну славу Светог Николу Чудотворца-Никољдан.

Протојереј Александар Тешић, парох угљевички, пожелио је малишанима да напредују у васпитању, узрасту, да усвајају корисне науке и да буду у свему оличење православних хришћана.

-Да вас красе хришћанске врлине које треба да красе свако православно дијете-честитост, поштење, узајамна љубав, пожртвованост. Да будете дика и понос својих родитеља, цркве своје и отаџбине-поручио је Тешић малишанима.

Директор Младен Стевановић честитао је крсну славу малишанима, колегама који раде у вртићу и пожелио да их и даље краси добар рад, а родитељи да буду задовољни,  дјеца срећна и да лијепе успомене из вртића понесу кроз даље школовање, рад и живот.



-Велика је част прослављати крсну славу са најмлађим домаћинима од којих нема бољих. Наша установа има велику одговорност у очувању традиције и правих вриједности да и даље окупља дјецу овог краја и пружа им онај исти осјећај љубави као и годинама уназад-рекао је Стевановић.

Слави је присуствовао начелник Угљевика Василије Перић који је честитавши славу најмлађима, директору и запосленима истакао да ова јавна установа пружа квалитетне услуге те да је понос овог краја.

Перић је најавио да је буџетом за наредну годину планирано значајно проширење вртића, те подсјетио да општина Угљевик посебну пажњу посвећује породицама кроз одређена материјална давања.

-Стимулишено рађање дјеце кроз једнократну накнаду од 400 до 700 КМ за свако новорођено дијете. Цјелодневни боравак дјеце у вртићу је 95 КМ, за двоје дјеце 120 КМ а иста цијена је и за треће дијете и то је сигурно најповољнија цијена у Српској-рекао је Перић.

Он је најавио да ће општина Угљевик у наредној години у сврху помоћи породици обезбједити субвенције за превоз школске дјеце, те новчана средства за регистроване вртиће и играонице на подручу ове општине и бесплатне уџбенике за све основце.

Кум славе била је Борачка организације Угљевика која је за свих 160 дјеце обезбједила Никољданске пакетиће.