Већина представника мјесних заједница против поскупљења одвоза комуналног отпада :: Semberija INFO ::

 

Већина представника мјесних заједница против поскупљења одвоза комуналног отпада


Предсједник Скупштине града Бијељина, Александар Ђурђевић, данас је разговарао са предсједницима савјета мјесних заједница са подручја града Бијељина на тему предложеног повећања цијене одвоза комуналног отпада. Данашњем састанку одазвало се 40 представника савјета мјесних заједница.



-На данашњем састанку разговарали смо о тачкама на дневном реду скупштине, а то су  приједлог одлуке о давању сагласности на цјеновник комуналних услуга којим би цијена услуга порасла за 19,26 одсто у колико се усвоји, као и о приједлогу одлуке о измјени одлуке о прикупљању, одвожењу и депоновању комуналног отпада којом би се зона 2, односно правац према Рачи дао у монополском смислу фирми АД „Комуналац“ Бијељина да врши одвоз и депоновање комуналног отпада. Приватна фирма тренутно ради превоз и депоновање комуналног отпада на том правцу. Заједнички закључак који смо донијели јесте да се поново састанемо за седам дана и да за то вријеме представници савјета МЗ одрже састанак и да упознају чланове савјета МЗ са свим овим детаљима и да и они дају неко своје мишљење по питању тога, односно да ли треба усвојити ове одлуке или не. Састанку је присуствовао и представник синдикалног одбора АД „Комуналац“ који нам је такође пренио неке основне информације. У том смислу мислим да сви који су били присутни на састанку располажу са свим релевантним информацијама које су им потребне да донесу своје мишљење. Не желим да преносим одговорност на било кога, јер је идеја састанка  била да чујемо мишљења, да људи разговарају о томе и да након свега тога Скупштина града има адекватне информације са терена, да ли је и колики је то људима проблем и да ли су за то да се усвајају овакве одлуке или не“, рекао је Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина и додао да је већина присутних била против било каквих поскупљења, док су представници МЗ Хасе и Горњи Драгаљевац  истакли да су житељи њихових МЗ за овакву врсту поскупљења.

Владимир Радуловић, предсједник МЗ Богдановићи рекао је да рекао је да поскупљење од двије до три конвертибилне марке по домаћинству не изгледа превише, али да Градска управа није навела у шта би се новац од поскупљења био потрошен.

-Сматрам да је неопходно прво закључити Колективни уговор којим би се јасно знала права и обавезе радника, а тако и послодавца па тек онда ићи на варијанту дизања цијена. По томе би се знало колика би примања радника била. Мислим да је то једини исправни начин и да би се на тај начин највише помогло радницима“, рекао је Радуловић.



Владан Пантић, предсједник МЗ Бродац  која има 650 домаћинстава и 1.800 становника, рекао је да становници МЗ Бродац нису сагласни да се и за фенинг подигне цијена одвоза отпада.

-У каквом времену живимо, све је теже и теже свакој кући да обезбиједи било коју марку , а камо ли да неко диже цијену одвоза комуналног отпада. Ми тренутно имамо веома коректан однос са фирмом која одвози отпад и она је фиксна, 11 КМ по домаћинству и не видим разлог да са тим експериментишемо“, закључио је Пантић.
 
(Семберија инфо)