ПУ Бијељина: Кампања „Поштуј живот не оружје“ :: Semberija INFO ::

 

ПУ Бијељина: Кампања „Поштуј живот не оружје“


  Извор: Семберија инфо / С. Николић

У оквиру кампање „Поштуј живот, не оружје“, полицијски службеници Полицијске управе Бијељина организовали су данас у Тржном центру ,, Емпоријум“ дружење са грађанима гдје су их упознали са одговорним власништвом над оружјем и процедурама у случају сазнања о нелегалном посједовању или проналаска ватреног оружја.



- Циљ ове кампање је да се грађани упознају са нестручном употребом ватреног оружја, као и о посљедицама илегалног посједовања оружја. На подручју надлежности ПУ Бијељина, у току године евидентирано 38 кривичних дјела
неовлаштене производње и промета оружја или минско експлозивних средстава и 45 прекршаја који се доводе у везу са Законом о оружју и муницији и Законом о јавном реду и миру. Апелујемо на грађане који посједују легално оружје да га чувају на прописан начин и подсјећамо грађане који посједују нелегално оружје, да подлијежу амнестији, уколико га добровољно предају у најближу полицијску станицу или позивом на број 122”, нагласила је портпарол ПУ Александра Марић.



У оквиру овог догађаја , у циљу едукације дјеце и младих, организован је и квиз о познавању ове проблематике.
Кампања је подржана кроз пројекат "Превенција и смањење посједа илегалног оружја у БиХ" који финансирају Њемачка, Холандија, Шведска, Француска, Велика Британија и Норвешка, уз подршку ЕУ, кроз Мултилатерални повјерилачки фонд УН /МПТФ/, а проводи га УНДП у БиХ.