Терзић: Интензивно радимо на расвјетљавању убиства нашег колеге Ненада Марковића :: Semberija INFO ::

 

Терзић: Интензивно радимо на расвјетљавању убиства нашег колеге Ненада Марковића


У просторијама Полицијске управе Бијељина, данас је одржана конференција за новинаре на којој су  представљени резултати рада припадника Министарства остварени током мјесеца октобра.

Када је ријеч о тешким крађама,поредећи овај период са октобром прошле године, начелник ПУ Бијељина Стјепан Терзић је нагласио да је број тешких крађа мањи за 27 одсто.

-Током октобра на подручју надлежности Полицијске управе Бијељина, забиљежено је осам тешких крађа и у свим случајевима починиоци су пронађени.Укупно је извршено 67 кривичних  дјела, а надлежним тужилаштвима поднесено је 56 извјештаја о почињеним кривичним дјелима за 64 лица. Од укупног броја пријављених лица, њих 58 је мушког пола, а шест женског. Међу евидентираним извршиоцима кривичних дјела њих девет су повратници у извршењу, док је седморо малољетника. Коефицијент укупне расвијетљености кривичних дјела износи око 90 одсто, а коефицијент расвијетљености по непознатом извршиоцу је око 80 одсто. У овом периоду имали смо и седам кривичних дјела против живота и тијела, од чега једно кривично дјело тешко убиство које се односи на нашег колегу Ненада Марковића. У овом предмету интензивно радимо у сарадњи и под надзором Окружног јавног тужилаштва Бијељина али више детаља теренутно нисмо у могућности саопштити због интереса истраге”, рекао је овом приликом Терзић.

Када је ријеч о нарушавању  јавног реда и мира Терзић је навео, да је током октобра евидентирано 50 случајева.

-Пријављено је 63 лица која су починила прекршаје , од чега је 50 мушкараца и 13 жена”,истакао је Терзић.
По питању броја саобраћајних незгода,током октобра је евидентирано 108 незгода, у којима није било смртно страдалих лица.Из саобраћаја је искључено 179 возача, од чега највише због управљања возилом под дејством алкохола.

(Семберија инфо)