СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА, НИ ЈЕДНА ЖЕНА ВИШЕ! :: Semberija INFO ::

 

СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА, НИ ЈЕДНА ЖЕНА ВИШЕ!


Актив жена Покрета за Бијељину и Социјалистичке партије Српске, пoводом Међународног дана борбе против насиља над женама организовали су акцију “Стоп насиљу над женама, ни једна жена више”.
 
Јелена Ристановић Митровић – предсједница Актива жена Покрета за Бијељину изјвила је да данашњи догађај и окупљање овдје у шетачкој зони има за циљ да у 5 до 12 часова укажемо на овај друштвени проблем, али и подстакнемо жене, које евентуално трпе насиље, да то пријаве, уз поруку да се у томе увијек могу ослонити на институције.
 
Насиље над женама представља најчешћи облик кршења људских права, а подсјећамо да је Генерална Скупштина Уједињених Нација 1999. године прогласила 25. Новембар за међународни дан борбе против насиља над женама.
 
Наташа Јурковић – предсједница форума жена Социјалистичке партије Српске - Бијељина изјавила је да је један од приритета и циљева Социјалистичке партије Српске и коалиционог партнера Покрета за Бијељину брига о својим суграђанкама.
 
Зато данас покретајући ову акцију, којом обиљежавамо овај значајан датум, имамо за циљ подићи свијест о томе кроз подјелу промотивног материјала са детаљима упутства понашања у наведеној ситуацији али исто тако и сибилично пуштајући балоне тачно 5 до 12 часова.
 
Такође, исто тако указујемо и на важност подршке угроженим женама , како релевантних институција, тако и појединаца.