Ана Бајић је предсједница Актива младих Градског одбора РСС Бијељина! :: Semberija INFO ::

 

Ана Бајић је предсједница Актива младих Градског одбора РСС Бијељина!


У Бијељини је вечерас одржана Изборна скупштина Актива младих Градског одбора Републичке странке Српске, а за предсједницу је једногласно изабрана Ана Бајић, професор Српског језика и књижевности.
 
Бајићева је овом приликом поручила да је у чланству РСС око двије године и да се заједно са другим омладинцима трудила да искаже конструктивне идеје за развој локалне заједнице.
 
- Желимо утицати на младе да схвате да имају друштвену одговорност и да сви заједно треба да се потрудимо и доносимо боље одлуке за наш град и Републику Српску. Младима у Бијељини недостаје више културног садржаја, али наш фокус ће бити и на очувању традиције и његовању правих вриједности и врлина – каже Бајићева.
 
Прије почетка Изборне скупштине присутнима се обратио предсједник Републичке странке Српске Славенко Ристић, истичући да је као дугогодишњи привредник одлучио да се бави и политиком, управо због младости која се вечерас окупила око РСС и њене енергије.
 
- Желио сам да кроз РСС младима понудимо једноставне ствари – да живе од свог труда и рада, да остају у својој Републици Српској. Сада видим да се та визија полако, али сигурно остварује – нагласио је Ристић.
 
Славенко Ристић уручио је након обраћања захвалницу младом бијељинском спортисти, вицешампиону Европе у кик-боксу, Михаилу Ранковићу, похваливши његово залагање да Бијељину и Републику Српску промовише у најбољем свјетлу. 
 
Ана Бајић рођена је 1998. године у Никшићу, а основну и средњу школу завршила је у Бијељини. Након средњошколског образовања, одлучила се за студије Српског језика и књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду. Запослена је као професорица у Основној школи „Петар Петровић Његош“ у Великој Обарској, а тренутно је и на мастер студијама на Новосадском универзитету.
 
Изборна скупштина Актива младих Градског одбора РСС Бијељина одржана је у Хотелу „Дрина“, а присуствовало јој је око стотину омладинаца.