ХУМАНИТАРНО УДРУЖЕЊЕ ЖЕНА “АРТА”: ИЗЛОЖБА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА “ЗАЈЕДНО, ЈЕДНИ ЗА ДРУГЕ” :: Semberija INFO ::

 

ХУМАНИТАРНО УДРУЖЕЊЕ ЖЕНА “АРТА”: ИЗЛОЖБА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА “ЗАЈЕДНО, ЈЕДНИ ЗА ДРУГЕ”


Хуманитарно удружење жена “Арта”, организовало је изложбу радова корисника и чланова Удружења, а у оквиру пројекта “Заједно, једни за друге”. Предсједница Удружења Радмила Симић, истакла је да је ово завршна активност овогодишњег пројекта који је подржала Градска управа.





-Циљ је социјализација и инклузија корисника, чланова и учесника пројекта који је започет у априлу. Од активности које смо реализовали током овогодишњег пројекта, реализовано је 30 радионица обуке веза, израде накита и украсних предмета, информатике, хора, спортских, терапеутских активности аикида и јоге, два стручна предавања о њези дјеце и особа са инвалидитетом, медијске писмености и излет за кориснике”, рекла је Симићева. Она је нагласила да се на овај начин угрожени и осјетљиви грађани оснажују и осамостаљују.





-Реализацијом активности у оквиру пројекта “Заједно, једни за друге”, остварен је циљ, односно, оснаживање и обука угрожених и осјетљивих грађана, од чега корист има не само наша локална заједница, него и друштво у цјелини”, рекла је Симићева, која годинама уназад, предано ради са бројним члановима и корисницима Удружења.



(Семберија инфо)