СКУПШТИНА ГРАДА: У ТОКУ РАСПРАВА О ИЗВЈЕШТАЈУ БУЏЕТУ ГРАДА ЗА ПРВИХ ШЕСТ МЈЕСЕЦИ :: Semberija INFO ::

 

СКУПШТИНА ГРАДА: У ТОКУ РАСПРАВА О ИЗВЈЕШТАЈУ БУЏЕТУ ГРАДА ЗА ПРВИХ ШЕСТ МЈЕСЕЦИ


На сједници Скупштине града и даље траје расправа о консолидованом извјештају о извршењу буџета града за период од 1. јануар до 30. јуна. Одборник ДЕМОС-а Зоран Прибишић је извјештај о консолидованом буџету оцијенио да је најбољи показатељ нетранспарентног трошења средстава, да је недопустиво да нема капиталних инвестиција.

-Буџет је по свему судећи само за исплату плата, а све то нас води у проблем функционисања града, а недопустиво је и да немамо капиталних инвестиција”, рекао је Прибишић. Одборник ДЕМОС-а Славиша Вујановић је такође истакао да је и као човјек и као одборник забринут за даље функционисање града”, рекао је Вујановић. Одборник РСС Младен Петровић је нагласио да је ово озбиљан документ, али је очигледно да представници Градске управе немају шта рећи грађанима, јер бројке говоре више од ријечи. Одборник СНСД-а Александар Ђурђевић је нагласио да је трошење буџетских средстава недопустиво и да се не могу вршити реалокације.

-Која је онда поента усвајања буџета на Скупштини, ако га не примијењује онај ко то треба”, питао је Ђурђевић. Он је додао да је недопустиво и да већ у процедуре није ни ребаланс, као ни нацрт буџета за наредну годину.