Дом здравља Угљевик: Едукација из ургентне медицине :: Semberija INFO ::

 

Дом здравља Угљевик: Едукација из ургентне медицине


За Семберија инфо: Младен Василић

 У Дому здравља Угљевик данас је почела дводневна едукација из ургентне медицине-хитних стања у медицини са акцентом на кардиопулмоналну реанимацију.

Угљевичке медицинаре едукује љекар специјалиста ургентне медицине Славко Јовић из бијељинског Дома здравља који је похвалио рад руководства Дома здравља Угљевик а посебно јер имају комплетну опрему за ову обуку.

-Ова едукација је веома важна а посебан акценат је на кардиопулмоналну реанимацију и њен практични дио како основне базичне тако и напредне. Ову обуку треба да прођу сви радници у здравству а посебно они  на примарном нивоу-рекао је Јовић.

Директор Дома здравља Угљевик Цвјетана Драгоњић невела је да је ова здравствена установа спремно дочекала едукацију па су неопходну опрему за обуку набавили прије мјесец дана.

-Ово је прилика да сви здравствени радници обнове своје знање прије свега али и да науче нешто ново кроз едукацију и практичну радиону како би стечено знање примјенили пацијентима којима је неопходна хитна медицинска помоћ-рекла је Драгоњићева.

Она је посебно истакла сарадну са Домом здравља Бијљина и бијељинском болницом “Свети Врачеви” те им захвалила за све што чине за добробит грађана Подмајевице.