Борачка организација Угљевика прославила крсну славу Митровдан: Сјећање на погинуле борце :: Semberija INFO ::

 

Борачка организација Угљевика прославила крсну славу Митровдан: Сјећање на погинуле борце


Борачка организација Угљевик прославила је данас крсну славу Светог великомученика Димитрија-Митровдан.

У храму Свете Петке Параскеве у Угљевику служена је литургија и парастос за 301 погинулог српског борца из ове подмајевичке општине а потом су борци, грађани, општински званичници положили цвијеће и вијенце код централног спомен-обиљежја погинулим борцима на градском тргу.

У присуству званица пререзан је славски колач у хотелу “Атлас” гдје је и био славски ручак.

Предсједник угљевичке Борачке организације Јован Маринковић честитао је славу борцима Војске Републике Српске са жељом да је увијек прослављају у миру те да им Свети великомученик Димитрије подари здравље, срећу и напредак.

-Поклањамо се пред спомен-обиљежјима на коме су исписана имена наших погинулих сабораца који су дали највише за слободу српског народа и стварање нама најдраже Републике Српске-рекао је Маринковић.



Крсну славу борцима Војске Републике Српске честитао је и начелник општине Угљевик који је најавио даљу подршку борачкој популацији ове подмајевичке општине.

Перић је истакао да сви треба да буду посвећени идеалима за које су живот положили погинули борци Војске Републике Српске.

-Изражавамо поштовање породицима погинулих бораца, ратним војним инвалидима и дугујемо захвалност свима онима који су учинили да данас живимо у мири и слободи у Републици Српској, а наша дужност и обеваза је све учинимо како би српски народ опстао на овим просторима-рекао је Перић.

Кум славе био је директор Рудника и термоелектране „Угљевик“ Дико Цвијетиновић који је честитавши славу борцима Војске Републике Српске подсјетио да је овај привредни гигант снажна подршка борачкој популацији.

-Одавањем поште погинулим борцима је прилика да се подсјетимо колика је њихова жртва за слободу и Републику Српску али и завјет како треба да се чува слобода и гради боља будућност-рекао је Цвијетиновић.