НЕДОСТАТАК ПАРКИНГ МЈЕСТА У БИЈЕЉИНИ: РЈЕШЕЊА ПОСТОЈЕ, САМО ИХ ТРЕБА РЕАЛИЗОВАТИ :: Semberija INFO ::

 

НЕДОСТАТАК ПАРКИНГ МЈЕСТА У БИЈЕЉИНИ: РЈЕШЕЊА ПОСТОЈЕ, САМО ИХ ТРЕБА РЕАЛИЗОВАТИ


Према званичним подацима “Дирекције за развој и изградњу града”, у прошлој, 2022. години, није дошло до повећања броја паркинг мјеста, тако да се систем наплате и контроле паркирања проводи на око 855 уређених и прописно обиљежених паркинг мјеста.

С обзиром да је активно регистрованих аутомобила нешто више од 49.000, евидентно је да је неопходно проналазити адекватна рјешења, јер Бијељина је град са више од 120. 000 становника. У материјалу за Скупштину града која ће одржати 14. новембра,  наведени су приједлози у циљу побољшања услова паркирања и повећања броја паркинг мјеста.

​Уколико се оконча процедура откупа преосталих парцела, уређењем простора у Улици 27. марта, а гдје је регулационим планом предвиђена паркинг гаража, повећао би се број паркинг мјеста. Број мјеста би се повећао и уређењем паркинг простора у Улици Сергеја Јесењина, гдје би се добило 60 мјеста. Такође, у Улици Светог Саве, на простору иза Цик-Цака, регулационим планом је предвиђена паркинг гаража, те је потребно покренути поступак уређења и увођења система гаража. На паркинг иза ТЦ “Емпориум”, постоји могућност изградње монтажне гараже, чиме би се повећао број паркинг мјеста за 70 посто. Како су навели у скупштинскм материјалу, ЈП “Дирекција та развој и изградњу града”, на основу приједлога Паркинг службе, урађена су два идејна рјешења за израду монтажне гараже на паркинг иза ТЦ “Емпориум” и у Улици Сергеја Јесењима иза Хотела “Дрина”. У изради је и идејно рјешење за монтажну паркинг гаражу на постојећем паркингу Улици Јована Дучића (код Саборне цркве).