Започела реализација пројеката „Олимпијада школског спорта“ и „Лига основних и средњих школа“ :: Semberija INFO ::

 

Започела реализација пројеката „Олимпијада школског спорта“ и „Лига основних и средњих школа“


Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине прим. др Зијад Нишић и шеф Одјељења за образовање Зоран Булатовић присуствовали су предавању на тему школског спорта,  предавача проф. др Сњежане Бијелић са Универзитета у Бањој Луци.
 
Предавањем је започела реализација пројеката „Олимпијада школског спорта“ за разредну наставу, односно дјецу до 5. разреда основне школе и „Лига основних и средњих школа“ за предметну наставу, односно дјецу од 5. разреда основне школе до 4. разреда средње школе.
 
Ријеч је о пилот пројекту који се односи на фудбал гдје ће дјеца кроз школско такмичење изборити учешће у међушколском такмичењу.
 
Циљ пројекта је развој спорта кроз школска такмичења, а учешће у пројектима ће узети преко 1.000 дјеце.
 
„Школски спорт треба спроводити систематски и континуирано. Иницијативом Владе Брчко дистрикта БиХ први пут се установило међушколско спортско такмичење. Спорт има велику привлачност, штити и унапређује психофизичко здравље, повећава самопоуздање, има велики васпитни потенцијал и васпитну снагу, дистанцира младе људе од конзумирања дрога, никотина и алкохола. Имамо у плану увести и спортска такмичења за ученике са психофизичким потешкоћама”, истакао је градоначелник Нишић.