Удружење ликовних умјетника "Свети Лука" прославило крсну славу :: Semberija INFO ::

 

Удружење ликовних умјетника "Свети Лука" прославило крсну славу


Удружење ликовних умјетника „Свети Лука“ Бијељина, данас је ломљењем славског колача, као и изложбом ликовног стваралаштва чланова удружења у новим просторијама удружења обиљежило крсну славу, Светог Луку.



Панто Пантић, предсједник Удружења ликовних умјетника „Свети Лука“ Бијељина казао је да је УЛУ „Свети Лука“ у Бијељини основано прије 20 година, те да су коначно ове године добили своје просторије од Градске управе Града Бијељина, те се нада да су проблем недостатка просторија ријешили за дужи временски период.



-За кратко вријеме, колико смо у овим просторијама успјели смо да организујемо једну мању изложбу, гдје смо изложили радове наших чланова. Наше удружење окупља ликовне умјетнике овога града, као што су академски ликовни умјетници, аматери, ликовни педагози и сви су добродошли у наше удружење. Имамо велики број младих умјетника, који су „одскочна даска“ сваком удружењу, а богатсво сваког удружења су људи. Овај простор који смо добили даје нам могућност да организујемо, не само наше свакодневне активности, него да кроз неке радионице млађим узрастима омогућимо да уђу у свијет умјетности и да направимо креативни кутак. Трудимо се кроз наше активности у граду, тако и ван града и земље  будемо добри амбасадори, како Бијељине, тако и РС и надам се да ћемо на том путу и истрајати“, истакао је Пантић.



Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине истакао је да је Удружење ликовних умјетника „Свети Лука“ понос града Бијељина, те изразио задовољство што је ово удружење коначно добиле своје просторије.



-Када смо у претходном периоду одлазили на изложбе удружења, увијек смо саслушавали њихове потребе, а оне су увијек биле везане за просторије удружења. Ријешили смо њихов проблем и изазов који је био присутан уназад двије деценије и управо данас, њихову крсну славу прослављамо у овим просторијама. Данас исказујемо опредељење да ћемо и у будућности подржавати УЛУ „Свети Лука“ , а све у циљу стицања што бољих услова за рад и функционисање овог удружења на које је Град Бијељина заиста поносан“, закључио је Петровић.



(Семберија инфо)