УСПЈЕШНА САРАДЊА БИЈЕЉИНСКЕ БОЛНИЦЕ И КЛИНИКЕ WИНТЕРТХУР :: Semberija INFO ::

 

УСПЈЕШНА САРАДЊА БИЈЕЉИНСКЕ БОЛНИЦЕ И КЛИНИКЕ WИНТЕРТХУР


У протекла три дана у бијељинској болници боравио је др Георгиос Перос, /Јоргос Перос/ хирург из Швајцарске клинике који је радио колоректалне лапароскопске операције у циљу унапређења ендоскопске хирургије у Бијељини.

Др Перос је био водитељ и едукатор Wорксхоп-а из колоректалне лапароскопске хирургије, чији је домаћин била Болница „ Свети Врачеви“ Бијељина у сарадњи са Удружењем ендоскопских хирурга БиХ. Wорксхоп – у су присуствовали  и хирурзи из државних болница Тузле, Добоја, Сарајева и Зворника.



„Наставља се успјешна сарадња између бијељинске болнице и клинике Wинтертхур у Швајцарској. Подсјетићу, наша два хирурга су завршила едукације на овој клиници, а сада је др Јоргос испред своје установе три дана боравио у Бијељини, радио у нашој операционој сали и то је најбољи пут како заједно можемо чинити да наши становници имају најбољу услугу . Као диркетор ове  установе омогућићу свима који то желе усавршавање у иностраству и стицање нових знања од најбољих стручњака у свијету“, рекао је проф.др Златко Максимовић, директор ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“ Бијељина.

Др Георгиос Перос каже да је веома задовољан добром организацијом И изгледом операционих сала у бијељинској болници.

„Ово је добра и одлично организована болница, операциона сала је веома чиста и лијепо је бити у њој. Јуче је током операције било све веома добро организовано и све је било на свом мјесту. Урадили смо лапороскопију,  имали смо материјала да урадимо оно што смо хтјели И атмосфера у операционој сали је била много добра, сви су радили као тим и то ми се посебно допало“, рекао је др Георгиос. Др Милан Тодоровић, начелник Одјељења за хируршке гране бијељинске болнице каже да је долазак др Јоргоса био веома користан и најавио наставак сарадње.



„Урађена је захтјевна лапароскопска операција ректума код пацијента средње животне доби. Операција протекла успјешно, а пацијент се осјећа добро. Поред практичног рада, у оквиру Wорксхоп-а др Јоргос је одржао предавање на тему колоректалне лапароскопије.

Удружење ендоскопских хирурга БиХ и Болница „Свети Врачеви“ настављају сарадњу са кантналном болницом у швајцарском граду Wинтертхур и планирамо одлазак и других љекара као и медицинских сестара техничара на усавршавање у Швајцарску", рекао је он.

Милан Тодоровић је прошао едукацију из колоректалне лапароскопије у кантоналној Клиници у швајцарском граду Wинтертхур, недалеко од Цириха И своје стечено знање данас примјењује у бијељинској болници.

Wорксхоп-у у бијељинској болници присуствовао је проф.др Самир Делибеговић, предсједник Удружења ендоскопских хирурга БиХ, који се захвалио менаџменту Болнице у Бијељини на гостпримству и подршци на унапређењу едноскопске хирургије у БиХ.