ПЛЕСНИ СТУДИО „МЕГА ДАНЦЕ“ ОБИЉЕЖИО МЈЕСЕЦ БОРБЕ ПРОТИВ КАРЦИНОМА ДОЈКЕ :: Semberija INFO ::

 

ПЛЕСНИ СТУДИО „МЕГА ДАНЦЕ“ ОБИЉЕЖИО МЈЕСЕЦ БОРБЕ ПРОТИВ КАРЦИНОМА ДОЈКЕ


Мјесец октобар је на међународном нивоу означен као мјесец посвећен превенцији карцинома дојке. Различитим манифестацијама и активностима током овог мјесеца настоји се повећати свијест женске популације о опасности коју ова болест представља: о учесталости јављања, тежини овог обољења те неопходности редовних превентивних прегледа. 

Плесни студио „Мега Данце“ из Бијељине и ове је године организовао вече подршке женама обољелих од рака дојке. Овогодишње окупљање одржано је у недјељу, 29. октобра у Центру за културу „Семберија“.


 
-Из наше препуне сале послале смо поруку свим женама да нису саме и да је подршка веома битна. Прије три године дошли смо на идеју да организујемо вече подршке женама обољелим од рака дојке. Из огромне жеље да тим женама приредимо барем једно вече релаксације и уживања, сваке године смо долазили до још нових идеја како да побољшамо организацију, а ове године смо превазишле и сопствена очекивања. Толико добрих људи је дало свој допринос да слободно можемо устврдити да смо пребогате особе кад имамо овако дивне људе око себе“, стоји у саопштењу Плесног студија „Мега Данце“.
 
Вече је почело психолошком радионицом коју је водила психолог Ивана Јеж. У наставку је др Данијела Ђукин кроз интерактивно предавање говорила о најновијим методама борбе против ове опаке болести и истакла значај превентивних прегледа. На крају, све окупљне жене су заплесале уз ритмове зумбе а вече је завршена подјелом поклона и слатком закуском.
 
(Семберија инфо)