Потписани уговори са 28 предузетника :: Semberija INFO ::

 

Потписани уговори са 28 предузетника


Бијељински предузетници, који су испунили услове за додјелу средства на име подршке и подстицаја развоју предузетништва, потписали су данас уговоре са Развојном агенцијом града Бијељина.

Марко Влачић, директор Развојне агенције града Бијељина, изјавио је да уговоре потписују они предузетници који су испунили услове за помоћ малим предузетницима.

“За тај јавни позив планиран је износ од 100.000 КМ. На овај јавни позив јавило се четрдесет предузетника. Њих 28 испунило је услов за додјелу средстава. Они су добили различите новчане износе, а максималан износ је до 10.000 КМ. Новац им је додијељен за запошљавање нових радника и за набавку основних средстава, машина, алата и компјутерске опреме. Основни услов који су морали испунити је то да су регистровани на подручју града Бијељина, да су запослили радника или раднике који су били на евиденцији Бироа за запошљавање, те да су набавку извршили средствима која су била на рачуну њихове фирме, односно да су извршили набавку од правног, а не од физичког лица. Трнутно је актуелан и јавни позив који се односи на новооснована предузећа од првог јануара 2023. године до закључења јавног позива. Предвиђени износ за тај јавни позив је 50.000 КМ. У овој години укупно је предвиђено 400.000 КМ за пет јавних позива”, изјавио је Влачић.



Двадесетосмогодишња Драгиња Ђокић из Загона код Бијељине већ три године ради као самостални предузетник у козметичком салону гдје пружа услуге маникира, педикира, третмана лица и депилације.

“У козметичком салону нудимо и услуге масаже и соларијума. Добила сам подстицај за пријем једног радника у износу од 5.000 КМ. Радника сам већ запослила захваљујући одобреним средствима. Планирам да проширујем бизнис и надам се да ћу имати успјеха у овом послу. Конкуренција је велика. Пратимо модерне трендове у овој дјелатности и покушавамо испунити услове које ова дјелатност захтијева. Мој циљ је да проширујем обим посла и да у наредном периоду запослим нове раднике. Млади предузетници од друштва очекују финансијску помоћ, али и моралну подршку која представља вјетар у леђа онима који тек почињу да се баве самосталним предузетнишвом”, каже Драгиња Ђокић.

Семберија Инфо