Манифестација 'Дани воћа' у Брчком окупила више од 50 излагача :: Semberija INFO ::

 

Манифестација 'Дани воћа' у Брчком окупила више од 50 излагача


У организацији Воћног клуба Брчко, јуче је на Тргу младих почела девета туристичко-привредна  манифестација “Дани воћа”.

Координатор Воћног клуба Саво Лукић каже да су на овој манифестацији излагачи представили своје домаће воће, месне, млијечне и производе од меда, те разне рукотворине.

-Дводневна туристичко-привредна манифестација 'Дани воћа' у Дистрикту ове године окупила је више од 50 излагача из Брчког и сусједних градова и ово је одлична прилика за мање произвођаче, као и купце јер на једном мјесту могу пробати и купити домаћи производ -истакао је Лукић.

Један од излагача је и Брчак Бећир Бешимовић који се бави већ седам година домаћом производњом ликера, меда, пекмеза, сирћета, различитих приправака и чајева.

- У понуди имам 38 различитих врста ликера и ово ми је један од напродаванијих производа и могу рећи да нема континента гдје нисам послао овај ликер - истакао је Бешимовић.

Чланице Удружења жена “Жена” из Јање код Бијељине изложиле су домаћу зимницу, а представица овог удружења Рамиза Богаљевић поводом ове манифестације каже да су пети пут у Брчком.

Сузана Станојевић из Модриче понудила је по први пут своју домаћу тјестенину коју производи већ годину дана од домаћих производа.

“Дани воћа” у Брчком трајаће до суботе 14. октобра, а покровитељ ове манифестације је Влада Брчко дистрикта.


БХРТ