БИЈЕЉИНА: СВЕЧАНО ОТВОРЕН КОНГРЕС О ЗДРАВЉУ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: СВЕЧАНО ОТВОРЕН КОНГРЕС О ЗДРАВЉУ


У Етно селу "Станишићи", вечерас је у организацији Удружења медицинских сестара и техничара Републике Српске и Факултета здравствених студија, Универзитета Бијељина ,отворен први научно-стручни конгрес медицинских сестара и техничара под називом "Здравље за све - поглед у будућност". Конгресу присуствује око 250 медицинских радника из земље и региона. са више од 45научних и стручних радова.



 Татјана Перић, предсједник Удружења медицинских сестара и техничара Републике Српске, рекла је у име организатора да је циљ овог Конгреса  учење ,зближавање здравствених радника  иразмјена искустава.

Помоћник министра здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске Милан Латиновић рекао је да је едукација у овој области од великог значаја јер је огроман број нових сазнања.

-Посебно задовољство што на конгресу учествују доктори, магистри фармације и медицинске сестре и техничари, јер здравствени радници само кроз тимски рад, размјену и поређење својих знања и способности могу задовољити здравствене потребе грађана”,нагласио је Латиновић.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић рекао је да је ово још један од доказа да медицина, као једна од најхуманијих природних наука, брине о оном најважнијем што једно друштво има, а то је здравље
 људи.

(Семберија инфо)