Скупштина општине Угљевик: 16 појединаца и два привредна друштва добитници општинских признања :: Semberija INFO ::

 

Скупштина општине Угљевик: 16 појединаца и два привредна друштва добитници општинских признања


Одборници Скупштине општине Угљевик усвојили су на данашњој редовној сједници приједлог закључака о додјели признања заслужним појединцима и привредним друштвима које ће им бити уручене на Свечаној сједници која ће бити одржана уочи крсне славе општине Угљевик Свете Петке Параскеве.

Предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић рекао је да ће се признања уручити за 16 појединица и два привредна друштва.

Лазић је истакао да су одборници подржали рјешење о давању сагласности на цијене за испоруку топлотне енергије и изразио задовољство јер су цијене остале исте као и претходне године.

-Није било повећање цијена испоруке топлотне енергије. За кориснике гријања стамбеног простора цијена износи 1,43 КМ по метру квадратном без ПДВ док за кориснике гријања пословног простора цијена износи 2,75 КМ по метру квадратном без ПДВ-рекао је Лазић.

Он је додао да је за све друштвене установе, школе, ниже потрошачке јединице општине Угљевик, вјерске објекте и Полицијску станицу Угљевик цијена 1,43 КМ без ПДВ по метру квадратном.

Начелник Угљевика Василије Перић рекао је да је данас разговарано и о проблемима мјештана Угљевик Села, Јаблана, Сарије, Стари Угљевик, Мезграја Гај и Мезграја Косе усљед ширења Површинског копа Рудника “Угљевик”.

Перић је апеловао на руководство Рудника и термоелектране “Угљевик”, надлежно министарство, “Путеве Републике Српске” и све оне који су надлежни да се проблеми везани за неадекватне услове живота становника овог подручја квалитеније рјешавају.

-Имовина становника ових подручја је угрожена због неадекватног рјешавања питања инфраструктуре. Тражили смо још 2013. године од руководства Рудника и термоелектране “Угљевик” да се ова питања рјешавају-навео је Перић.

Он је најавио подршку локалне заједнице у вези рјешавања проблема становника угроженог подручја.
Одборници су усвојилли и приједлог програма јесење сјетве за 2023 годину.

Златне медаље „Филип Вишњић” за крсну славу општине Угљевик биће уручене ученицима генерација,  Теодори Манојловић, Ивани Радић, Раји Тодоровић, Љубици Ђокић, Вуку Станкић, као и Катарини Пајић, Катарини Радовановић, Ивани Јовичић и Славиши Јовић.  

Добитници Златне значке општине Угљевик су Ратко Ђурковић, Цвјетана Драгоњић, из Угљевика, Цвјетко Ћирић, Александар Софић, Стефан Ђукић, Сара Мићић, Беновић Горан, из Угљевик Села као и Ауто школа „Цвале“  и Ауто школа „Миле“.