Ђаци прваци у Општинској управи Угљевика: Најдражи гости :: Semberija INFO ::

 

Ђаци прваци у Општинској управи Угљевика: Најдражи гости


Ђаци прваци Основне школе “Алекса Шантић” из Угљевика посјетили су данас Општинску управу у оквиру обиљежавања Недјеље дјетета.

Начелник Угљевика Василије Перић угостио је малишане којима је показао и објаснио обиљежја заставе и грба Угљевика и одговарао на многобројна питања ђака првака.

Перић је истакао да су дјеца увијек најдражи гости и додао да је важно да  дјеца имају сигурно одрастање како би  прије свега постали добри људи.



-Недјеља дјетета је вријеме када треба да размишљамо о условима у којима најмлађи суграђани одрастају и њиховим правима али и да сви требамо водити рачуна о њиховом одрастању, школовању, њиховим активностима и здравственој заштити-рекао је Перић након пријема.

Он је напоменуо да се у овој подмајевичкој општини посебна пажња посвећује најмлађима у оквиру програма о породици.

-Цјелодневни боравак у нашем вртићу за дијете на мјесечном нивоу износи 95 КМ, уз то, организујемо  сваке године бесплатну Школу спорта и пливања. Издвајају се материјална средства из буџета општине за свако новорођено дијете од 500 до 700 КМ. Награђују се најбољи ученици. Пратимо њихове активности од најмањег узраста па све до одрастања-навео је Перић.

Учитељица Анкица Докић појаснила је да је један од слогана  Недјеље дјетета “Другарство чувај а љубав његуј”.

-У оквиру ових активности дјеца су посјетила Општинску управу како би се упознали о систему рада али и да виде чему школа све доприноси. Посјетили смо и Народну библиотеку. А данас ће нас у школи посјетити љекар Сара Мијатовић и стоматолог Игор Мијатовић који ће малишанима говори о здрављу-рекла је Докићева.

Пријему су присуствовали замјеник начелника Вања Зекић, шеф кабинета начелника Милорад Јовичић и начелник Општинског одјељена за друштвене дјелатности Верица Петровић.

Обиљежавање Недјеље дјетета проводи се у већини европских земаља са циљем да се промовишу основни циљеви Конвенције УН о правима дјетета.