ЛУТКАРСКА ПРЕДСТАВА У ПУ „ДРАГАН И ЗОРАН“ :: Semberija INFO ::

 

ЛУТКАРСКА ПРЕДСТАВА У ПУ „ДРАГАН И ЗОРАН“


У првој седмици октобра сваке године, установе које се баве заштитом и унапређењем права дјетета широм свијета обиљежавају „Дјечију недјељу“. На подручју Бијељине, у периоду од другог до осмог октобра сваки дан организује се пригодан програм који у први план ставља дијете, његове потребе  и његова права.
Предшколска установа "Драган и Зоран" данас је, поводом "Дјечије недјеље" обрадовала своје малишане луткарском представом. Салве дјечијег смијеха изазвала је трупа Луткарског позоришта "Свитац" из Новог Сада са представом "Тајанствени Хипопотамус".



-Са глумцима из Луткарског позоришта „Свитац“ наша предшколска установа одржава везе још од 2002. године. Ове године смо „Дјечију недјељу“ одлучили обиљежити наступом овог позоришта и њиховом популарном представом „Тајанствени Хипопотамус“. Представа је прилагођена за овај узраст и, на дјеци разумљив начин, говори о вриједности пријатељства. „Дјечија недјеља“ је свјетски догађај а ја могу рећи да је у Предшколској установи „Драган и Зоран“ свака седмица „Дјечија седмица“ и сваки дан „Дјечији дан“. Желио бих се захвалити свим родитељима који су нашој установи поклонили своје повјерење и повјерили нам задатак одгоја и образовања њихове дјеце али и предсједнику Скупштине Града Бијељина, Александру Ђурђевићу који нас је такође посјетио на овај важан дан“, рекао је Горан Гашић, директор ПУ „Драган и Зоран“ подсјетивши још једном на важност предшколског одгоја и образовања у нашем друштву као и на улогу коју у том процесу имају приватне предшколске установе.



Предсједник Скупштине Града Бијељина, Александар Ђурђевић изразио је задовољство цјелокупним пројектом који се зове Предшколска установа „Драган и Зоран“ као и чињеницом да је квалитет одгојно-образовног процеса у овој установи препознат и од стране родитеља. ПУ „Драган и Зоран“ тренутно има 320 дјеце и представља највећу приватну предшколску установу на подручју Бијељине али и шире.

-Свјесни важности квалитетне социјализације дјеце у овом периоду њиховог живота, Скупштина Града Бијељина чврсто стоји на позицији подршке предшколским установама које дјелују на подручју града. Посебну пажњу у том смислу смо посветили приватним предшколским установама, гдје смо на посљедњој сједници Скупштине донијели одлуку о суфинансирању трошкова боравка дјеце у висини 30 посто укупне цијене коју родитељи плаћају на мјесечном нивоу. То наравно није све, нови планови и пројекти се разматрају а све у циљу још већег обухвата дјеце предшколским васпитањем и образовањем у нашем граду“, истакао је Александар Ђурђевић.

(Семберија инфо)