“АГРОВИСОЧНИК” ЗАПОЧЕО ПРОИЗВОДЊУ КОЗЈЕГ СИРА :: Semberija INFO ::

 

“АГРОВИСОЧНИК” ЗАПОЧЕО ПРОИЗВОДЊУ КОЗЈЕГ СИРА


Фарма коза “Агровисочник” у Липовицама код Лопара почела је са производњом, козјег сира.

Милош Бошковић, који је у наведеној фарми партнер у послу заједно са Васом Васићем, каже да се са производњом козјег сира кренуло у кућној радиности док се не заврши фабрика сира, за коју су изграђени темељи и која би са радом требала почети крајем прољећа наредне године.

“Имамо одличну сировину, млијеко са наше фарме је врхунског квалитета и почели смо производити сиреве који су нам погодни за технолошки процес који можемо сада да урадимо”, рекао је Бошковић.



Он је навео да се сир из саламуре производи у различитим форматима у који се додају маслиново уље, нана, оригано и други зачини које купци воле.

“Купцима прилагођавамо и паковање, тако да имамо мања и већа паковања, која се за сада могу наћи у продавницама и угоститељским објектима у ближој околини”, додао је Бошковић.

Бошковић и Васић су данас посјетили начелника општине Лопаре Раду Савића и упознали га са производима фарме “Агровисочник” и плановима за њен рад у наредном периоду.

Начелник Савић је изразио захвалност Васи Васићу и Милошу Бошковићу на уложеном труду и средствима, који су довели до реализације производње козјег сира и додао да је ово одличан примјер како дијаспора улаже у родни крај