СПОРТСКА МАНИФЕСТАЦИЈА „ЦРНО-БИЈЕЛИ ДАНИ УГЉЕВИК 2023“ :: Semberija INFO ::

 

СПОРТСКА МАНИФЕСТАЦИЈА „ЦРНО-БИЈЕЛИ ДАНИ УГЉЕВИК 2023“



Удружење навијача „Партизан 055-Гробари Угљевик“, у сарадњи са Фудбалским клубом „Партизан“ из Београда, под генералним покровитељством Општине Угљевик, организовало је јединствену спортску манифестацију на нашим просторима „Црно-бијеле дане Угљевик 2023“. 

Седмодневна спортска манифестација „Црно бијели-дани“ одржава се у периоду од 4-11. септембра, а током њеног трајања 240 малишана узраста 8-13 година (генерације од 2010-2015 годишта) са подручја Угљевика, Бијељине, Лопара, Брчког и Зворника биће у прилици да тренира са фудбалским тренерима Омладинске школе фудбала ФК „Партизан“ Београд.



Ову спортску манифестацију  данас су званично отворили начелник општине Угљевик Василије Перић, предсједник Удружења навијача Партизана Владислав Мићановић и директор Омладинске школе фудбала ФК „Партизан“ Вања Радиновић.

Начелник општине Угљевик Василије Перић захвалио је Удружењу навијача „Партизана“ Угљевик и представницима ФК „Партизан“ Београд на организовању  „Црни-бијелих дана", те истакао  да је Општина увијек спремна подржати овакве и сличне манифестације које промовишу спорт, здраво одрастање, здраве животне навике и развијају међусобно дружење, сарадњу, пријатељство и поштовање међу младим нараштајима.

-Ово је једна заиста дивна и јединствена  спортска манифестација која се по први пут, захваљујући нашем Удружењу навијача као и представницима ФК „Партизан“ из Београда, одржава у  Угљевику. Важно је да подржавамо нашу дјецу, наше младе, да их у овом времену на одређен начин  усмјеримо  и учимо здравим животним навикама, да од најранијег узраста развијају љубав према спорту. Свим малишанима који учествују у овој спортској манифестацији желим  да буду марљиви, вриједни, да науче нешто ново од тренера „Партизана“, да се међусобно  друже и развијају другарство и пријатељство како  са својим вршњацима из Београда тако и међу собом. Желим да  једни према другима, што је веома важно поред ових спортских активности,  буду као према својим најближима. Нама је увијек пуно срце када нам долазе наши спортски клубови и спортски радници из матице Србије на наш простор и оно што ћу предложити јесте  да сваке године организујемо ову спортску манифестацију која ће свакако бити од велике користи за нашу дјецу-рекао је начелник Перић.

Предсједник Удружења навијача „Партизан 055-Гробари Угљевик“ Владислав Мићановић каже да је идеја за организовање „Црно-бијелих дана“ у Угљевику проистекла из дугогодишње љубави према ФК „Партизан“ и жеље да се дјеци са подручја општине Угљевик, као и сусједних општина, пружи могућност да стекну нова фудбалска знања, да се друже и стекну нова познанства.

-Наше удружење је прије пар година почело са неформалним  дјеловањем на подручју општине Угљевик. У више наврата омогућили смо дјечици да посјете ФК „Партизан“ у Београду, да одгледају њихове утакмице. Његујући љубав према ФК „Партизан“ и имајући у виду да је њихова Омладинска школа једна од најјачих у Европи, дошли смо на идеју да пробамо организовати нешто овакво у Угљевику, што не само да до сада није било у Угљевику него ни у општинама и градовима у нашој близини. Остварили смо контакт са руководством ФК „Партизан“ Београд и стварно су нам сви максимално изашли у сусрет, прихватили наше идеје, и кренули у организацију „Црно-бијелих дана.“ Жеља нам је да кроз ову манифестацију омогућимо нашој дјеци, која тренирају или не тренирају фудбал, да тренирају са врхунским тренерима из „Партизана“. Оно што желим истаћи јесте да су сви тренинзи за дјецу бесплатни, то је на неки начин био један од наших циљева које смо остварили, сваком дјетету пружити могућност да тренира у оквиру ове манифестације- рекао је Мићановић.

Директор Омладинске школе ФК „Партизан“ Вања Радиновић рекао је да  омладинска школа  долази у Угљевик са циљем да промовише  фудбалске, људске и спортске вриједности и наравно љубав према клубу.

- Ми смо једна од најбољих школа у Европи када је у питању развој младих играча и њихов тренажни процес, односно активан рад са свим малолетним спортистима који воле или би желели да имају своју фудбалски каријеру. Идеја је била да промовишемо оно што се свакодневно дешава на теренима ФК“ Партизан“, а то је да наши тренери раде  бесплатно, без икаквих додатних оптерећења за децу која желе да покажу свој таленат из ове регије. Дакле, сва деца  имају могућност да раде директно са тренерима „Партизана“ и намера нам је  да све оно што ми радимо на тренинзима покушамо спровести и са њима. Видим да су деца која су дошла веома мотивисана што ме радује, видели смо и неколико изузетно талентованих играча, и наравно да ће овакве акције и у будуће имати веома великог смисла и са нашег аспекта као професионалног клуба а  верујем и са аспекта свих оних који воле „Партизан“ и воле да нас виде у њиховој средини-рекао је Радиновић.

Манифестација „Црно-бијели дани Угљевик 2023“ завршава се 11.септембра када ће бити одигране утакмице између дјеце која тренирају у Угљевику и полазника Омладинске школе фудбала „Партизан“ Београд.


За Семберија инфо - Младен Василић