„Концерт као поклон Угљевику“: На пријему код начелника Перића ораганизатори 76 Свјетског купа хармонике :: Semberija INFO ::

 

„Концерт као поклон Угљевику“: На пријему код начелника Перића ораганизатори 76 Свјетског купа хармонике



Начелник општине Угљевик Василије Перић уприличио је данас пријем за руководство Свјетске асоцијације хармоникаша у поводу 76 Свјетског купа хармонике који ће бити одржан од 4. до 9. септембра у Бијељини и Угљевику.

Предсједник Свјетске асоцијације хармоникаша Мирко Патарини рекао је да је вечерашњи концерт у угљевичком Центру за културу специјалан поклон Угљевику.

-Све је спремно за Свјетски куп хармонике, велики број делегата је већ стигао-рекао је Патарини.



Директор Музичке школе „Корнелије Станковић“ Славиша Перић рекао је да вечерас у Угљевику почиње Свјетски куп те да ће сутра и званично бити отворен у Бијељини.

Перић који је најзаслужнији што су Бијељина и Угљевик домаћини 76 Свјетског купа хармоника најавио је да ће се на вечерашњем концерту публици представити неколико свјетских извођача, међу њима и чланови руководства Свјетске асоцијације хармоникаша, њен предсједник Патарини и Селиванов који је предсједник за музичка питања.

-Вечерас ће наступити и Кирил Русинов побједник Свјетског купа хармонике 2019. године који је одржан у Кини као и Олзас Нурланов који је био најбољи на Свјетском купу 2021. године у Минхену као и Масефилелд Грајсон из Новог Зеланда-навео је Перић.

Он је додао да ће у такмичарском дијелу 76 Свјетског купа хармонике учешће узети такмичари из 30 земаља.

Начелник Угљевика Василије Перић нагласио је да су сви поносни јер ово престижно свјетско такмичење почиње из Угљевика захваљујући Музичкој школи „Корнелије Становић“ али и фестивалу „Дани хармонике“ чији су они организатори.

-Желимо да нас свијет упозна, да упозна нашу културу, традицију и умјетност, али такође желимо да све оно што је добро и позитивно, а свјетског нивоа, да дође и на наш  простор као и да се упознамо и са тим културама-рекао је Перић.


За Семберија инфо - Младен Василић