Друга изборна скупштина Покрета за Бијељину: Пет година озбиљног и успјешног политичког рада :: Semberija INFO ::

 

Друга изборна скупштина Покрета за Бијељину: Пет година озбиљног и успјешног политичког рада


Митровић: За нама је пет година озбиљног и успјешног политичког рада

Вечерас је у Бијељини одржана Друга изборна скупштина политичке партије Покрет за Бијељину на којој се бира Главни одбор и предсједник странке. Досадашњи предсједник Покрета за Бијељину Миленко Митровић изјавио је да је пет година прошло откако је основан Покрет за Бијељину.



“Покрет за Бијељину је парламентарна странка на локалном нивоу. Прије пет година, на Велику Госпојину, одржан је први Иницијативни одбор за оснивање Покрета за Бијељину. Могу да изразим задовољство досадашњим политичким дјеловањем и радом Покрета за Бијељину. Постали смо парламентарна политичка партија, постали смо дио скупштинске већине и у локалној власти обављамо трећу функцију у граду Бијељина. Имамо потпредсједника Скупштине града, учествујемо у скупштинској власти и имамо више чланова странке на одговорним позицијама. За све ове године мислим да смо учинили пуно тога за бољитак свих грађана града Бијељина”, изјавио је Митровић, нагласивши да је својим досадашњим радом Покрет за Бијељину показао на низ примјера и акција да представља озбиљан политички фактор.



“Грађанима смо показали како бисмо ми то радили уколико добијемо већу подршку. Мислим да су грађани разумјели нашу политику. Након пет година, у истој сали имамо пријављених 110 делегата који учествују на Другој изборној скупштини. Бирамо Градски одбор од 55 чланова, бирамо предсједника Покрета за Бијељину. Чланови Главног одбора Покрета за Бијељину доставили су своје приједлоге и поново су ме предложили за функцију предсједника у другом мандату. Надам се да ћу добити подршку свих делегата и да ћу у наредне четири године поново водити покрет за Бијељину. Делегатима могу обећати остварење бољих изборних резултата и то да ћемо у наредном периоду промовисати још више наш изборни програм. У наредним данима усвојићемо документ под називом “Десет тачака за Бијељину”, без чега нећемо улазити ни у једну изборну коалицију. Они који прихвате тих десет тачака, моћи ће с нама сарађивати на остваривању бољитка Бијељине. Сигурни смо да ће то грађани препознати. Након ове изборне скупштине започињемо реорганизацију странке и припремамо се за локалне изборе на којима ћемо остварити пуно боље изборне резултате”, изјавио је Миленко Митровић.



 Митровић је подсјетио да је Покрет за Бијељину једина политичка странка која је локалног карактера и која је након оснивања, у року од годину дана, постала парламентарна.

“Показали смо да посједујемо знање, моћ и способност да препознамо тренутак када треба подржати и више нивое власти на републичком нивоу. Изашли смо на парламентарне изборе заједно са Уједињеном Српском и освојили смо један посланички мандат на нивоу наше изборне јединице. Постали смо дио  републичке власти, што показује да је Покрет за Бијељину респектабилан фактор који има уважавање других политичких партнера. Иако имамо статус локалне политичке партије, увијек смо подржавали снаге које чувају Републику Српску и боре се за интересе Републике Српске у тешким политичким периодима. Никада нећемо дозволити да политичари из федералног Сарајева и иностране судије управљају Републиком Српском. Знамо како је створена Република Српска. Залажемо се за мир, стабилност, јединство и саборност” нагласио је Митровић. 

Игор Бешлић, досадашњи генерални секретар Покрета за Бијељину изјавио је да Покрет за Бијељину жели подмладити своје редове и унијети у странку нову енергију.

“Пред нама су локални избори и желимо да још једном потврдимо да смо озбиљна политичка странка на овим просторима. Наша врата су отворена за ту нову енергију, нове идеје и визије  које ће нам обезбиједити још боље изборне резултате на наредним локалним изборима”, изјавио је Бешлић.


Семберија Инфо