Дани иранске културе у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Дани иранске културе у Бијељини


Уз присуство амабасадора Исламске Републике Иран у БиХ, Његове екселенције господина Реза Гхелицхкхана, вечерас је у Центру за културу “Семберија” отворена изложба у оквиру “Иранских дана културе” који се одржавају од 21. до 26. августа.

Радослав Остојић, савјетник градоначелника Бијељине изјавио је да културна сарадња представља најбољу прилику за упознавање народа и њихових култура.



“Вечерас имамо прилику да упознамо дио културе Ирана и античке Персије. Са градоначелником Петровићем гости из Ирана разговарали су о различитим видовима сарадње, а на првом мјетсу је култура која може бити мост који нас повезује. Разговарали смо и о економској и другим видовима сарадње посредством наших установа и институција”, истакао је Остојић.



 Масааллах Схакери, шеф Мисије Амбасаде Исламске Републике Иран у Сарајеву изјавио је да Исламска Република Иран изражава интересовање за ширу економску и културну сарадњу са овим регионом и градом Бијељина.

“Очекујем добре резултате сарадње у будућности са градом Бијељина”, истакао је том приликом Схакери.



У оквиру “Иранских дана културе” у Бијељини биће приказано више иранских играних и анимираних филмова, док је у Галерији центра за културу вечерас постављена изложба фотографија о бројним споменицима културе и знаменитостима града Техерана. У оквиру ове културне манифестације биће представљена и иранска минијатура и калиграфија.

Семберија инфо