Бијељина основцима Српске поклања уџбенике :: Semberija INFO ::

 

Бијељина основцима Српске поклања уџбенике

Данас је из Бијељине кренуо комби са уџбеницима за ученике основних школа  из Пилице, Козлука, Челопека, Зворника, Братунца и Шековића, док су у току јучерашњег дана књиге добили основци из Лопара, Кораја и Прибоја.
Током сљедеће седмице уџбеници из Бијељине биће достављени у Милиће, Власеницу, Соколац, Берковиће и у Оштру Луку. Укупно, 655 комплета биће подјељено док је велики број још увијек на стању.

Љубиша Станишић, шеф Одјељења за друштвене дјелатности овим путем позвао је све родитеље, директоре основних школа као и представнике локалних заједница који до данас нису исказали потребу, а имају је, да се пријаве ради испорука уџбеника.



-Град Бијељина је је град који је отворио руке за дистрибуцију половних уџбеника свим локалним заједницама.  Овим путем позвао бих све који имају потребу за уџбеницима да се обрате Одјељењу за друштвене дјелатности Града Бијељина за добијање истих. Пријавити се могу путем мејла Одјељења за друштвене дјелатности, [email protected], као и на број телефона 055/ 233 – 154. Потребно је само да нам јаве колико им је комлпета уџбеника потребно и за које разреде, а наши вриједни запослени ће то спремити и доставити на адресу, као и до сада“, поручио је Станишић.

Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине истакао је да ће и наредне године наставити са истом праксом да дјеца Бијељине шаљу поклоне, односно комплете уџбеника основцима из других локалних заједница.



-Ово све радимо са једним циљем, а то је да имамо што приступачније образовање у смислу што мањих трошкова који оптерећују кућни буџет. Веома је важно да се улагајући у образовање и даље трудимо  по питању броја стипендија, школског прибора, уџбеника, као и дидактичког материјала за школе. Циљ нам је да ниво квалитета наставе из године у годину буде на  вишим нивоима, а све то можемо постићи заједно у координацији са Одјељењем за друштвене дјелатности Градске управе. Све што се тиче улагања у образовање стратешки би требало да ради Министарство просвјете и културе РС, али ми смо у нашој Бијељини заузели став да су дјеца благо нашег града и из тог разлога смо започели ову  праксу  која је другачија него у претходон периоду“,нагласио је za „Семберија инфо“ гградоначелник Петровић и додао да ће у току данашњег дана бити потписан уговор о  набавци уџбеника за ученике основних школа на подручју града Бијељина.

Семберија инфо