Током јула на подручју Полицијске управе Бијељина догодило се стотину саобраћајних незгода :: Semberija INFO ::

 

Током јула на подручју Полицијске управе Бијељина догодило се стотину саобраћајних незгода


FOTO: Ilustracija
Упркос бројним превентивним полицијским акцијама, контролама на путевима и апелима, током јула на подручју које покрива Полицијска управа Бијељина догодило се стотину саобраћајних незгода, саопштено је данас на конференцији за штампу у Полицијској управи Бијељина.

Раденко Кнежевић, инспектор у Сектору полиције изјавио је да су у овим незгодама, нажалост, двије особе смртно страдале, девет особа је задобило тешке тјелесне повреде, док је 28 особа задобило лакше тјелесне повреде. Незгоде са погинулим лицима догодиле су се у Бијељини и у Пелагићеву. Неприлагођена брзина кретања на путу и даље је најчешћи узрок саобраћајних несрећа са смртним исходом. У јулу је из саобраћаја искључено 165 возача и седам возила. Уз помоћ радарских система евидентирано је 985 прекршаја прекорачења прописане брзине кретања. Уз помоћ пресретача евидентиреано је 523 прекршаја, док је уз помоћ осталих мобилних радарских система евидентирано 462 прекршаја. Највећа измјерена брзина уз помоћ пресретача измјерена је на подручју Јање и износила је 166 км/х, гдје је ограничење брзине од 80 км/х”, истакао је Кнежевић, апелујући на возаче да се придржавају саобраћајних прописа, прије свега, када је ријеч о ограничењу брзине кретања, те усклађивању брзине возила условима на путу.

На подручју Полицијске управе Бијељина и током августа врши се појачана контрола брзине кретања моторних возила помоћу мјерних уређаја за контролу брзине кретања, како на магистралним, тако и на регионалним и локалним путевима.

Семберија инфо